iPhone’lar güncelleme ile bu yeniliklere kavuşuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod

Sonbaharda çıkacak olan iPhone işletim sistemi iOS 17’de pek çok yenilik var – ne yazık ki herkes için değil. Apple, eski cihazları aşamalı olarak kullanımdan kaldırdı.

Apple, iOS 17 ile sonbaharda iPhone’lar için mobil işletim sisteminin yeni bir sürümünü yayınlayacak. Gelen sürümle birlikte, geleneksel olarak eski cihazlar sıralanacak ve artık destek almayacak.

Hangi cihazlarda iOS 17 desteği yoktur?

iOS 17 ile iPhone modelleri 8 ve X artık desteklenmemektedir. İki model için iOS 16, Apple’ın mobil işletim sisteminin mevcut olan son sürümüdür.

Aşağıdaki cihazların tümü iOS 17 alacak. Bunlar:

• iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Maks
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Maks
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Maks
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Maks
  • iPhone Xs, Xs Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE (2. nesilden itibaren)
iPad desteği

iPad için güncelleme, iPadOS 17 de tüm tabletler için mevcut olmayacak. Destek alın:

• iPad Pro (2. nesilden itibaren)
  • iPad Air (3. nesilden itibaren)
  • iPad (6. nesilden itibaren)
  • iPad mini (5. nesilden itibaren)
Apple Watch desteği

Bir Apple Watch’a sahipseniz, sonbaharda WatchOS 10 güncellemesini sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz. Burada Apple Watch en az Series 4 veya daha yeni olmalıdır. Destek alın:

• Apple Watch Serisi 4
  • Apple Watch Serisi 5
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Serisi 6
  • Apple Watch Serisi 7
  • Apple Watch Serisi 8
  • Elma İzle Ultra
Yeni işletim sistemi sürümlerinin sonbaharda çıkması bekleniyor. Bundan çok önce, kullanıcıların deneyebileceği herkese açık bir beta sürümü olacak.

Apple, WWDC 2023 geliştirici konferansındaki açılış konuşmasında mobil işletim sistemleri için yeni işlevler de sundu. Tüm yenilikleri bu yazımızda özetledik.