iPhone’unuzun kaç yaşında olduğunu öğrenmek ister misiniz? Rehberimiz, satın alma tarihini ve dolayısıyla cihazınızın yaşını nasıl belirleyeceğinizi gösterir.
iPhone’unuzun kaç yaşında olduğunu bilmeniz için iyi nedenler var. Örneğin, iPhone’unuzun garanti süresini öğrenebilir veya kullanılmış bir akıllı telefon satın aldığınızda bu temel bilgilere sahip olabilirsiniz. iPhone’unuzun yaşını hızlı bir şekilde öğrenmenin birkaç yolu vardır.
iPhone Seri Numarası Nasıl Bulunur?
En kolay yollardan biri seri numarasını aramaktır. Her iPhone, üreticiden benzersiz bir seri numarası alır. Bu, herhangi bir zamanda herhangi bir cihazı tanımlamanıza izin verir.
iPhone’unuzun seri numarasını öğrenmek için aşağıdakileri yapın:
- 1. iPhone’unuzu açın ve “Ayarlar”ı açın.
- 2. “Genel”i seçin ve “Hakkında” seçeneğine ilerleyin.
- 3. Burada iPhone’unuzun seri numarasını bulabilirsiniz.
Bir sonraki adım, cihazın yaşını belirlemek için iPhone’un garanti durumunu kullanmaktır. Tek yapmanız gereken checkcoverage.apple.com adlı Apple web sitesine iPhone’un seri numarasını girmek ve garanti durumunu kontrol etmek. iPhone’unuzun garantisi devam ediyorsa, aygıtın satın alma tarihini görebilirsiniz. iPhone garanti kapsamı dışında olsa bile satın alma tarihine bakarak yaşını öğrenebilirsiniz.
Bir yaşından küçük iPhone’larda şu şekilde çalışır:
- 1. Apple’ın web sitesine gidin: https://checkcoverage.apple.com/
- 2. iPhone’unuzun seri numarasını girin ve “İleri”ye tıklayın. Seri numarasını “Ayarlar > Genel > Hakkında veya cihazın arkasında” altında bulabilirsiniz.
- 3. Görüntülenen Captcha kodunu girin ve “İleri”ye tıklayın.
- 4. Şimdi, satın alma tarihi ve cihazın hala garanti kapsamında olup olmadığı da dahil olmak üzere iPhone’unuzun tam adını göreceksiniz. “Tahmini Son Kullanma Tarihi”, iPhone’un bir yıllık üretici garantisinin ne zaman sona ereceğini size bildirir. Cihazın yaşını belirlemek için bu tarihten itibaren bir yıl geriye doğru sayın. Ancak, bu yalnızca bir yaşından küçük iPhone’larda çalışır.
iPhone’unuzun yaşını öğrenmenin başka bir yolu da Hollandalı web sitesi chipmunk.nl tarafından sağlanmaktadır.
- 1. chipmunk.nl’yi ziyaret edin.
- 2. Buraya iPhone’unuzun seri numarasını girin ve bir arama başlatın. Web sitesinin yanıt vermesi için lütfen sabırlı olun.
- 3. Şimdi “Üretim Yılı” ve “Üretim Haftası” bilgilerini okuyun.