“İşin 2024 baharında başlaması bekleniyor”

Abel

New member
Boğaz köprüsüyle ilgili bir dizi güncelleme sağlayan Salvini, “Umarım altyapı konusunda birlik olur” dedi.

İle ilgili Valentina Mericio Yayınlanan 10 Haziran 2023

Messina Boğazı Köprüsü yarım asrı aşkın bir süredir yapım aşamasındadır. Bunu takip eden birkaç hükümet bunu çalışma masasına oturtmaya çalıştı, ancak şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Şimdi önemli güncellemeler gelmiş olabilir.

Altyapı Bakanı ve Lig lideri, Matteo Salvini, çalışmaların 2024 baharı gibi erken bir tarihte başlayabileceğini duyurdu: “Bu çoğunluk en az iki yasama meclisinden geçmeli […] Açılışını yapmamaktan nefret ederim”, Bakan bu konuda söyledi.

Boğaz Köprüsü’nden Salvini’nin açıklaması: “Siyaset altyapıda birleşsin inşallah”

Kuzey Lig bakanı, Manduria çiftlik evindeki Forum’da yapılan bir konuşma sırasında gazeteci Bruno Vespa’nın huzurunda şunları söyledi: “Takvime göre Ekim ayında bütçe kanununda her şey yolunda giderse kamu ödenekleri olacak. Benim hoşuma gitti o zaman sen de gidip özel bir katkı iste”.

Sonra ekledi: “İnşallah altyapı konusunda siyaset birleşir, köprü çölde katedral olmaz. Ben de 15 yıl önce söyledim ama şimdi Sicilya ve Calabria’nın altyapısına milyarlarca yatırım yapıyoruz ve tersi doğru olacak. Treni Reggio’ya hızlandırma ve ardından Boğaz’ı geçmek için orada iki saatlik bir mola verme riskini alıyoruz”.

“PNRR fonlarını iyi harcayacağız”

Son değil, Altyapı Bakanı, görüşünün bir bölümünü PNRR’ye ayırdı: “Her şeyi ve her şeyden önce PNRR fonlarını iyi harcayacağız, MIT’de bu Pnrr fonlarından 60 milyarımız var ve bunları yüksek hız gibi makro ve öğrenci daireleri, anaokulları, kreşler veya kışlalar gibi mikro için harcayacağız. Mikroçip olmadığı için zamanında başarılması teknik olarak mümkün olmayan bir şey varsa, PNRR fonlarını başka bir şey için kullanırım”.