“İtalyan halkına başsağlığı diliyorum”

Abel

New member
Kremlin başkanı, arkadaşı Silvio’yu Rusya ile Avrupa ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin ana arabulucusu olarak hatırlıyor

İle ilgili Marianna Hoş Yayınlanan 12 Haziran 2023

En çok beklenen arkadaş. Dünyanın dört bir yanından siyasetçilerden gelen yüzlerce taziye mesajına silvio berlusconiRusya cumhurbaşkanınınki eklendi Vladimir Putin. Sözleri Kremlin’den bir notta bildirildi.

Putin, Berlusconi’yi değerlendirdi

Aşağıda metinden bir alıntı verilmiştir:

Berlusconi, Rusya’da ABD’nin güçlenmesinin sürekli ve ana destekçisi olarak hatırlanacak. ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkiler. Benim için o sevilen biri, gerçek bir arkadaştı ve onun bilgeliğine ve karar verme yeteneğine içtenlikle hayranım. O bir dünya çapında politikacı. […] Şu anda uluslararası arenada çok az insan var. Rus halkının büyük bir dostuydu ve Rusya ile Avrupa ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çok şey yaptı. Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerin gelişimini başlatan oydu ve katılımı sayesinde uygun etkileşim mekanizmaları yaratıldı. Alışılmadık bir politikacıydı, çünkü çok samimiydi ve açık ve bu boydaki politikacıların sahip olmadığı bir ayrıcalığa sahipti: her zaman ne düşündüğünü söyle. İtalyan halkına ve tüm Berlusconi yakınlarına en içten üzüntülerimi ve başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Ölümü sadece İtalya için değil, dünya siyaseti için de büyük bir kayıptır ».
Rusya Federasyonu Büyükelçiliği İtalya

Putin’in sözlerine bir Rus sesi daha eklendi, İtalya’daki büyükelçiliğin sesi. İşte bir notta paylaşılan taziye mesajı:

Silvio Berlusconi’nin ölüm haberiyle derinden sarsıldık. O bir vizyonerdi, büyük yeteneklere ve büyük bir kalbe sahip bir adam. Ailesine, arkadaşlarına ve tüm İtalyan halkına başsağlığı diliyoruz».