José Mourinho, ırkçılık iddialarına karşı kendini savunuyor

Beykozlu

New member
“Ben tam tersim”

Irkçılık İddiaları: Yıldız Koçu kendini savunuyor

06.03.2025 – 17:52Okuma Süresi: 1 dakika.

José Mourinho: Portekizliler Haziran 2024'ten beri Fenerbahçe'yi eğitiyor.

Resmi büyütmek

José Mourinho: Portekizliler Haziran 2024'ten beri Fenerbahçe'yi eğitiyor. (Kaynak: ImaGo/Galatasaray v Fenerbahce/Ima-Images resimleri)

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şehir derbisinden sonra, “gala” dan sorumlu olanlar Portekizlilere karşı ciddi suçlamalar yaratıyor. Bu şimdi tepki veriyor – ve netleşiyor.

Türk en iyi kulübünden yıldız koçu José Mourinho, İstanbul Şehri rakibi Galatasaray'ın ırkçılık iddialarına şiddetle direndi. Sky Sports'ta 62 yaşındaki Portekizce, bir ırkçının “tam tersi” olduğunu ve ona yönelik iddiaların gala için bir “boomerang” olacağını eklediğini söyledi.

Mourinho, Türk Futbol Derneği (TFF) tarafından dört maç için engellenmişti, çünkü şehir derbisinden sonra bir eşitsizlik kazanmıştı. Ayrıca 42.000 Euro ödemeli. Kilit şimdi iki oyuna indirildi, ceza 14.500 avro.

Başarı koçu, “” ahlaki tazminat için kişisel hakların ihlali “nedeniyle Galatasaray'a karşı bir dava açtı. Öte yandan Gala, resmi olarak UEFA ve FIFA'da şikayet etmek istedi.

“Bana saldırma şekli akıllı değildi,” dedi Mourinho şimdi şehir rakibi hakkında, “çünkü geçmişimi bilmiyorlar. Afrika, oradaki insanlar, Afrikalı oyuncular ve yardım kuruluşları ile olan ilişkim hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.”

Mourinho “Herkes” i ekledi ve ne tür bir insan olduğunu biliyordu. “Herkes kötü mülklerimi biliyor, ancak bu (ırkçılık, editörün notu) bunun bir parçası değil.” Ancak en önemli şey, kendisinin “kim olduğumu” bilmesidir.

Didier Drogba veya Michael Essien gibi eski protégés Mourinho'yu korudu. “Bunlar çok önemli sesler,” dedi.