semaver
New member
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 büyük uzunluk yeşil kabak
- 2 büyük uzunluk havuç
- Smoke (tütsülü) zeytinyağı yoksa olağan zeytinyağı
- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Susam
- Tane anason, karabiber, tuz
- Süslemek için kapari, antep fıstığı vb….
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak ve havuçları yıkayıp, kabakları soymadan havuçları soyarak uzun ince şeritler halinde kesiyoruz. (ben meyve soyucuyla inceliğini ayarlamak istedim ve meyve soyucuyla şerit çıkardım).
- Tost makinesine (ızgara izi çıksın diye yoksa tavada da olur) ikişer üçer yan yana sıralıyoruz.
- Üst üste gelmemeli ki yapışmasınlar. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada üstlerini smoke kokulu zeytinyağı ile yağlıyoruz ki barbekü kokusu olsun ve hoş kızarsın. Smoke yağınız yoksa olağan sızmayla da yağlayabilirsiniz.
- Ben yağlarken fırça kullandım ve yağı tatlandırmak için biraz tuz, karabiber ekledim.
- Pişirme sırasında dolgu gerecimizi hazırıyoruz: bir paket labne peyniri, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(benim yoğurdumda isliydi. Denizli’nin yöresel yanık kokulu yoğurdu).
- Susam,tane anason(fazlaca az kâfi yoksa fazlaca baskın olur gerekirse tadına bakın. örneğin çay kaşığından az), az tuz, az karabiberi karıştırıyoruz.
- Tüm ince kabak ve havuçları tost makinesinde pişirdikten daha sonra, düz bir servis tabağına; evvel şerit halindeki kabağı seriyoruz kabağın üzerine şerit halinde havucu koyuyoruz üzerine dolgu gerecimizi sürüyoruz ve sarıyoruz.
- Çok nazik bir gereç değil rahat sarılıyor ve merak etmeyin açılmadan kalıyor.
- Tüm malzemeyi bu türlü bitirip dolapta dinlendiriyoruz.
- İstek ettiğiniz vakit, servis esnasında üzerine kırıklanmış antep fıstığı (ben peçete ortasına koyup kalın bıçağı yatay tutarak ezdim) ekebilir,.
- Üzerlerinden biraz zeytinyağı gezdirebilir, ve rollerin ortasına capari koyabilirsiniz.
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı