Kabak Roll (Kabak Sushi)

semaver

New member
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı İçin Materyaller

• 2 büyük uzunluk yeşil kabak
  • 2 büyük uzunluk havuç
  • Smoke (tütsülü) zeytinyağı yoksa olağan zeytinyağı
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Susam
  • Tane anason, karabiber, tuz
  • Süslemek için kapari, antep fıstığı vb….
Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kabak ve havuçları yıkayıp, kabakları soymadan havuçları soyarak uzun ince şeritler halinde kesiyoruz. (ben meyve soyucuyla inceliğini ayarlamak istedim ve meyve soyucuyla şerit çıkardım).
  2. Tost makinesine (ızgara izi çıksın diye yoksa tavada da olur) ikişer üçer yan yana sıralıyoruz.
  3. Üst üste gelmemeli ki yapışmasınlar. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Bu sırada üstlerini smoke kokulu zeytinyağı ile yağlıyoruz ki barbekü kokusu olsun ve hoş kızarsın. Smoke yağınız yoksa olağan sızmayla da yağlayabilirsiniz.
  5. Ben yağlarken fırça kullandım ve yağı tatlandırmak için biraz tuz, karabiber ekledim.
  6. Pişirme sırasında dolgu gerecimizi hazırıyoruz: bir paket labne peyniri, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt(benim yoğurdumda isliydi. Denizli’nin yöresel yanık kokulu yoğurdu).
  7. Susam,tane anason(fazlaca az kâfi yoksa fazlaca baskın olur gerekirse tadına bakın. örneğin çay kaşığından az), az tuz, az karabiberi karıştırıyoruz.
  8. Tüm ince kabak ve havuçları tost makinesinde pişirdikten daha sonra, düz bir servis tabağına; evvel şerit halindeki kabağı seriyoruz kabağın üzerine şerit halinde havucu koyuyoruz üzerine dolgu gerecimizi sürüyoruz ve sarıyoruz.
  9. Çok nazik bir gereç değil rahat sarılıyor ve merak etmeyin açılmadan kalıyor.
  10. Tüm malzemeyi bu türlü bitirip dolapta dinlendiriyoruz.
  11. İstek ettiğiniz vakit, servis esnasında üzerine kırıklanmış antep fıstığı (ben peçete ortasına koyup kalın bıçağı yatay tutarak ezdim) ekebilir,.
  12. Üzerlerinden biraz zeytinyağı gezdirebilir, ve rollerin ortasına capari koyabilirsiniz.
Nefis bir meze oldu. Ben çok sevdim. Alkollü akşam yemeklerinize de eşlik edebilecek çay saatlerinizde de ağzınızda bir tazelenme yaratacak.(belki çabucak dener yılbaşı sofranıza eklersiniz. ).Afiyet olsun.

Kabak Roll (Kabak Sushi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı