Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kavanoz ve kapaklar sterilize edilmeli ve kesinlikle kurulanmalı.
Kavanozlar doldurulduktan daha sonra kapağını kapatmadan evvel şişelerin ağız kısımları silinmeli ( muhtemel bir sos bulaşmasına karşın).
Soslar soğuduktan daha sonra kapaklarının vakumlanmış bulunmasına dikkat edilir. Vakumlanmamış kapak var ise kısa müddette tüketilmeli.
Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kilo domates
- 1 kilo kapya biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 küçük baş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet limon ( suyu kullanılacak)
- 5 adet 600 gr’lık cam kavanoz
- 5 adet kullanılmamış kavanoz kapağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri yıkayıp 15 dk kadar sıcak suda beklettim kolaylıkla soyulabilmesi için.
- Bu ortada kapya biberleri yıkayıp üzerlerine bıçakla çizik atıp fırında közledim.
- Közlenen biberleri basitçe soyulabilmesi için tencereye alıp bir 10 dk kadar kapağı kapalı biçimde beklettim.
- Domatesleri soyup blenderden çektim ve ocağa alıp pişmeye bıraktım.
- Biberleri soyup doğradım ve blenderden çekip pişen domates sosunun içine aktardım.
- birlikte bir kaç taşım piştikten daha sonra içine sarımsakları küçük küçük doğradım.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekledikten daha sonra bir taşım kaynatıp ocaktan aldım.
- Kavanozları ve kapakları 15 dakika kaynar suda beklettim ve pak bir bez ile kuruladım.
- Sosu şişelere hisse edip kapaklarını sıkıca kapattım ve soğumaya bıraktım.
Kavanoz ve kapaklar sterilize edilmeli ve kesinlikle kurulanmalı.
Kavanozlar doldurulduktan daha sonra kapağını kapatmadan evvel şişelerin ağız kısımları silinmeli ( muhtemel bir sos bulaşmasına karşın).
Soslar soğuduktan daha sonra kapaklarının vakumlanmış bulunmasına dikkat edilir. Vakumlanmamış kapak var ise kısa müddette tüketilmeli.
Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı