Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Az gelirse denetimi bir biçimde yarım su bardağı daha ekleyin)
- 3 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu aldığımız tencereyi kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan daha sonra 2 dakika tutun ve söndürün çabucak soğumaya bırakın.
- Zira şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Kurabiye için oda sıcaklığında olan yumurtaları ve margarini sırası ile kaba alın. Unu en son dökün yağı ve şekeri uygunca birbirine girene kadar yoğurun.
- En son unu yavaş yavaş ekleyin benim fotoğrafta ki bardakla 3 su bardağı oldu. Sizin kullanacağınız bardak ölçüsü farklı olabilir. Ona bakılırsa göz sonucu ayarlayın.
- Yoğurduğumuz hamurları ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyeleri bir 2-3 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
- Soğuyan şerbetin içine atıyoruz ve 1 dakika kadar bekletip servis tabağına alıyoruz.
- Kalan şerbetten isterseniz dökebilirsiniz. Ancak ben dökmedim ne epeyce ıslak ne epeyce kuru oluyor zira ve tak kıvamı o dökerseniz şerbetli tatlı üzere oluyor.
- Bir poşet kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırptıktan daha sonra biraz dolapta dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen kremşantiyi sıkma poşetine alıp üstüne küçük küçük sıkıyoruz. Afiyet bal şeker olsun. İnşallah beğenirsiniz. Biz hayli beğendik