Kakaolu Islak Kurabiye

Leila

Global Mod
Global Mod
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler

• 150 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Az gelirse denetimi bir biçimde yarım su bardağı daha ekleyin)
Şerbeti İçin

• 3 çay bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üstü İçin

• 1 paket kremşanti
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelik şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu aldığımız tencereyi kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan daha sonra 2 dakika tutun ve söndürün çabucak soğumaya bırakın.
  2. Zira şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  3. Kurabiye için oda sıcaklığında olan yumurtaları ve margarini sırası ile kaba alın. Unu en son dökün yağı ve şekeri uygunca birbirine girene kadar yoğurun.
  4. En son unu yavaş yavaş ekleyin benim fotoğrafta ki bardakla 3 su bardağı oldu. Sizin kullanacağınız bardak ölçüsü farklı olabilir. Ona bakılırsa göz sonucu ayarlayın.
  5. Yoğurduğumuz hamurları ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen kurabiyeleri bir 2-3 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
  8. Soğuyan şerbetin içine atıyoruz ve 1 dakika kadar bekletip servis tabağına alıyoruz.
  9. Kalan şerbetten isterseniz dökebilirsiniz. Ancak ben dökmedim ne epeyce ıslak ne epeyce kuru oluyor zira ve tak kıvamı o dökerseniz şerbetli tatlı üzere oluyor.
  10. Bir poşet kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırptıktan daha sonra biraz dolapta dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen kremşantiyi sıkma poşetine alıp üstüne küçük küçük sıkıyoruz. Afiyet bal şeker olsun. İnşallah beğenirsiniz. Biz hayli beğendik
    ☺
    ????????.