Karışık Pizza

Bakec

New member
Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

• 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 2 yemek kaşığı instant (kuru) maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Ele yapışmayacak kadar olacak biçimde su
Sosu için;

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tatlı toz biber
  • Nane
  • Pul biber
Üzeri için;

• Kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş zeytin
  • Sucuk
  • Mantar
  • Mısır
Karışık Pizza Tanımı Yapılışı

1. Hamuru yoğurmak için evvel unumuzu kaba dökelim ortasını havuz üzere açalım içine su, süt, maya, tuz ve şekeri koyup mayayı eritelim.
  2. Hamuru yoğuralım suyunu da ekleyerek elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini örterek yarım saat kabarmaya bırakalım (hamurunuz kabarmadıysa biraz daha bekleyebilir).
  4. Kabaran hamurun havasını alıp yoğuralım ve hamuru form vermek için tezgaha alalım.
  5. Benim hamurum tezgaha yapışmadığı için un serpmedim isterseniz un serperek açabilirsiniz.Ben hamuru elimle açtım merdane de kullanabilirsiniz.
  6. Hamuru kenarlarına gerçek biraz kalınlaştırarak büyüttüm ve yağlı kağıt serip galeta unu döktüğüm tepsiye koyup tepsinin şekilini alacak biçimde tepsiye hamuru serdim.
  7. Tepsiye serdiğim hamurumun kabarmaması için hamura çatal sayesinde delikler açtım (deliklerin büyük olmamasına dikkat edin).
  8. 220 derecede ısıttığım alt üst ayarında fırına 10 dakika hamurun içi hamur kalmaması için pişirelim.
  9. Fırından çıkan hamurunuzun üzerine sosunuzu eşit dağılacak biçimde sürün fazla olması lezzetini artıracaktır ve daha yumuşak olacaktır.
  10. Sosun üzerine evvel kaşar peyniri koymaya ihtimam gösterin daha hoş uzuyor kaşar peyniriniz.
  11. Öteki gereçleri de ekleyip ben yine kaşar peyniri koydum isterseniz hepsini sırf alta da koyabilirsiniz.
  12. 200 derece fırında 20 dakika pişmesi kâfi oluyor.
Pizzanız hazır afiyet olsun.

Ben porsiyon biçiminde değil dilim dilim servis etmek için tek bir tepsiye yaptım.

İnce hamur seviyorsanız hamurunuzu bezelere ayırıp porsiyon halinde de yapabilirsiniz.