Karışık Pizza

Bakec

New member
Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller

• 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
Sosu için;

• 2 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;

• Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Mantar isteğe bakılırsa ben koymadım
  • Mısır
Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Un yoğurma kabına alınır. Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık su ek edilerek hamur yoğrulur. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Toparlanan hamurun üzeri örtülerek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakılır. 30 dakika sonunda mayalanan hamurun üzerini açılır ve un serpilen tezgaha alınır.
  3. Toparlanarak havası alınır ve 2 eşit kesime bölünür. Kesilen kesim un serptiğimiz tezgahta merdane sayesinde açılır. hafifçeçe un serperek merdaneye yapışmaması sağlanır.
  4. Açılan hamur pizza tepsisine konulmadan evvel boyutu uygun mu diye denetim edilir. Açılan hamur unlanılan tepsiye alınır, etrafı düzeltilir. (normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek hazırladım ben).
  5. Bir çatal sayesinde hamurumuzun tüm yüzebir daha delikler açılır, bu biçimdece hamur pişerken kabarmayacaktır. Pizza tepsisi önce ısıttılan 200° fırına konularak hamur 10 dk pişirilir.
  6. Hamur pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, tuz ve kekik eklenir karıştırılır.
  7. Yarı pişen hamur fırından alınır hazır olan sos üzerine sürülür çokça. Kenarlarına doğruda hoş sürülür, bu biçimdece kenarları da daha hoş kızarır.
  8. Domates sosunun üzerine çokça kaşar peyniri rendesini yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş yeşil biber ve mısır taneleri eklenir.
  9. Son olarak pizza tekrar fırına sürülür ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakılır.
  10. Pizzanın materyalleri güzelce piştikten daha sonra ve kaşarımız eridikten daha sonra nefis pizzamız hazırdır. Afiyet olsuun????????.
Karışık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı