Katmer Poğaça (Videolu)

Bakec

New member
Katmer Poğaça (Videolu) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

• 8 su bardağı un
  • 2 adet yumurta akı(sarisi üzerine)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı instant maya (yas mayada kullanabilirsiniz?)
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 100 gram margarin yahut tereyağı
İçi için :

• 500 gram peynir
  • İsteğe nazaran patatesli yahut kıymalıda yapabilirsiniz
Üzeri için;

• 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam
  • 180°40 dk
Katmer Poğaça (Videolu) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle sütü ,sıvı yağı ,yumurta akını ,instant mayayı ,suyu tuzunu ve şekerini yoğurma kabına ekleyip güzelce çırpın.
  2. İçine alabildiğince unu ek edin ,ben 8 su bardağı kullandım ama iki gereçten yaptım tek materyalden yapacaksanız .
  3. 4 su bardağı kafidir tek gereçten 12 adet poğaça elde edersiniz .
  4. Unu ekleyip yumuşak kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
  5. sonrasındasında un serptiğiniz sofranıza hamurunuzu alın iki eşit kesime bölün.
  6. Böldüğünüz hamurun yarısını 8 kesime ayırıp yuvarlayın ve bezeler elde edin.
  7. Tabak boyutunda merdaneyle açın içine erittiğiniz(yada oda sıcaklığında) margarin yahut tereyağından sürün.
  8. Üzerine yine birebir boyutta hamur açıp üzerine koyun onada yağ sürün bu türlü 8 kat hamur elde edin.
  9. Son katına yağ sürmeyin hamurun öteki yarısını da 8 modüle bölüp tıpkı 8 kat sürecini bu hamurada uygulayın.
  10. 2 adet 8 kat hamur elde edeceksiniz .
  11. çabucak sonrasında 8 kat halinde hamurunuzu merdaneyle 60-70 cm çapında açın pizza dilimi üzere 12 kesime üçgen biçiminde kesin .
  12. Peynirinizi geniş kısmına koyup hamuru yavaşça çektire çektire sigara böreği üzere sarın yağladığınız fırın tepsisine dizin .
  13. 15 dk mayalanması için bekletin üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  14. İsteğe nazaran çörek otu yahut susam ek edin evvelinde ısıttığınız 180 derecede 40 dk pişirin afiyet olsun:) lütfen youtube sayfamdan dayanaklarınız esirgemeyin:)).