Kışlık Domates Sos Tanımı (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kışlık Domates Sos Tanımı (Videolu) İçin Materyaller

• 10 kilo yumurta domates (2.5 kilosu olağan domates kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tuz
Kışlık Domates Sos Tanımı (Videolu) Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Herkese merhaba. Öncelikle domateslerimizin taban kısımlarını bıçak sayesinde artı halin de kesiyoruz.
  2. Derin bir tencere de suyumuzu kaynatıyoruz içerisine domateslerimizi atıp 2-3 dakika kaynatıyoruz kabukları yumuşayınca bir kevgir yada süzgeç sayesinde alıyoruz ve domatesler soğuduktan daha sonra kabuklarını soyuyoruz.
  3. Bütün domateslerimizin kabuklarını soyduktan daha sonra yeşil kısımlarını bıçak sayesinde çıkartıyoruz ve hepsini bitene dek rondodan geçiriyoruz şayet meskeninizde rondo yoksa bıçak sayesinde da küçük küçük doğrayıp yapabilirsiniz.
  4. Rondodan geçtiğimiz domateslerimizi derin bir tencerenin içine alıp en az yarım saat kadar kaynatalım domates sosumuz sıcakken kavanozlarımıza koyalım kapağını sıkıca kapatıp karşıt çevirip bir gece bekletelim çabucak sonrasında domates soslarımızı soğuk ve serin bir yerde bekletebiliriz.
  5. Not: kavanoz kapağını ben yeni alıp en az 20 dakika kadar kaynatıyorum kapakların paslı olmamasına dikkat edelim hayli pak ve hijyenik olması gerek cam kavanoz kullanmalıyız kesinlikle.
  6. Domates sosumuzu sıcakken koymalıyız açtıktan daha sonra buzdolabına koyup 2-3 günde bitirmeniz gerekir. Herkese afiyet olsun tanımımı youtube takı görüntüm da ayrıntılı bir biçimde izleyebilirsiniz.