Kışlık Un Tarhanası

bencede

New member
Kışlık Un Tarhanası Tanımı İçin Gereçler

• 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo soğan
  • 1 kilo domates
  • 1 kilo süzme yoğurt
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kışlık Un Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle sebzelerimizi blenderdan geçecek sertliğe ulaşıncaya dek pişirelim. ondan sonrasında sebzelerimizi blenderdan geçirelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Sebzelerimizi soğuyunca yoğurma kabına sebzelerimizi dökelim un ve tuzu da ekleyip yoğuralım hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak.
  3. Yoğurma süreci bittikten daha sonra birkaç saat hamuru dinlendirelim ben 5 saat kadar dinlendirdim çabucak sonrasında büyükçe tepsilerim vardı onların üstüne un serptim ve tarhanamdan kesimler kopartıp üstlerine serdim serdiğimde akşam üstüydü aslına bakarsanız o gün o denli bir tarafı kurumuş oldu.
  4. Sonraki gün öğle saatlerinde öteki yüzünü çevirdim ve akşam tarhanalarımı parçaladım bir daha sonraki gün yani 3. Üncü gün de robottan geçirdim.
  5. sonrasındasında da süzekten de geçirdim hiç topak kalmayacak biçimde tarhanamızın bir püf noktası var fazlaca kurumayacak robottan geçireceğimizde yavaşça nemli olması gerekiyor ona dikkat edin benimki biraz fazla kurumuştu ancak hallettim her neyseki ???? fazlaca lezzetli bir kış çorbası çıkıyor hanımlar ben bebişlerim için yaptım ????.
Kışlık Un Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı