Kıymalı Börek ( Çok Nefiss )

Bakec

New member
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tanımı İçin Gereçler

• 7 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 tane maden suyu
  • 1 tane kabartma tozu
Kıymalı harç için

• 300-400 gram kıyma
  • 3 tane iri kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber ( çokça kullandım )
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için

• 1 yumurta sarısı ( küçükse 2 tane olabilir )
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Çok hoş ve hoş bir börek isteyenler buyurun tarife ????

1. Böreğimizi yapmaya birinci vakit içinderda sosundan başlayalım : ) sıvı yağ, süt, maden suyu ve kabartma tozunu derin bir kasede düzgünce çırparak karıştıralım.
  2. Artık kıymaları orta ateşte çiğliği gidene kadar kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğanları ve yağını ekleyelim, soğanlar kavrulduktan daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip ılınmaya bırakalım.
  3. Sıra geldi yufkalara tezgaha üst üste serelim ve 4 ‘e bölelim ve bu yufkalar bitene kadar hazırladığımız sostan her yerine sürelim ve kıymalı içimizi ekleyip tıpkı boyutta olacak biçimde saralım.
  4. Artık tüm yufkaları sarma süreci bittikten daha sonra kalan sosa börekleri bandırıp çıkaralım ve uygun bir tepsiye aralıklı olarak dizip en az 2-3 saat buzlukta bekletelim.
  5. Ne vakit pişireceksek bu biçimde yumurtayı sürüp ısınmış fırında 200 derecede kızarana dek pişirelim.
  6. Şayet ben buzluk için yapmak istiyorum derseniz bir daha bu türlü bekletip donduktan daha sonra ister saklama kabına ister buzdolabı poşetine alıp tekrar çözülmeden saklayabilirsiniz.
  7. Çok hoş bir börek oluyor nitekim bir de ben kıymayı fazlaca tüketmememe karşın çok sevdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
✔
Böreği yaparken yağı ayarlamak birazda size kalmış ancak mutlaka fazlaca az yağ ile yapmayın. Lezzeti tutturamazsınız.
✔
Şayet sosunuz yetmeyecek üzere olursa süt ek edebilirsiniz.

Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı