Köfte tarifi: Asya köftesi nasıl oluşturulur?

Ayden

Global Mod
Global Mod
Çin'de günün her saatinde servis edilir: Köfte, gönlünüzce doldurulabilen küçük köftelerdir; örneğin kıyma ve karidesle.

Bir Çin restoranının menüsünde genellikle şu adla listelenirler: Dim Sum Listelenen: Bu, buharda pişirilen veya kızartılan küçük yemekler için kullanılan genel bir terimdir. Öte yandan hamur tatlısı kelimesi sadece hamur tatlısı anlamına gelir ve bu sadece farklı şekillerde doldurulmakla kalmaz, aynı zamanda şekillendirilebilir. Aşağıdaki tarifte, sadece birkaç malzeme kullanarak, kıyma ve karides dolgulu, buharda pişirilmiş jiaozi köftelerini nasıl yapabileceğinizi adım adım açıklayacağız.

Köfte tarifi için bu malzemelere ihtiyacınız var

: Bahsedilen malzemelerden bazılarını süpermarkette veya internette bulamıyorsanız, bunları kesinlikle en yakın Asya mağazasında bulacaksınız.

Köfte bu şekilde doğru şekilde hazırlanır

Köfteleri elinizde tutun ve kıyma ile doldurun

Köfteler hem kıyma hem de karidesle doldurulur

© hhjjxx / Getty Images

Aşama 1: Öncelikle taze zencefili ve sarımsağı bir havana koyun ve her ikisini de ince bir macun haline gelinceye kadar ezin; miktar kişisel zevkinize göre değişebilir. Eğer bir tane yoksa harç Eğer evinizde varsa mutfak bıçağıyla malzemeleri ince küpler halinde de kesebilirsiniz.

Adım 2: Şimdi kıymayı zencefil ve sarımsakla karıştırın, ardından karışımı balık sosu, biber salçası, biber reçeli, soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Burada da malzeme miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ne kadar çok kullanırsanız, dolgu o kadar baharatlı olur.

Aşama 3: Karidesin başını, kuyruğunu, kabuğunu ve bağırsaklarını çıkarın; ikincisi, soyulmuş karidesin üst kısmının bir kürdan ile delinmesi ve ince bağırsakların yavaşça dışarı çekilmesiyle kolayca çıkarılabilir. Daha sonra karidesler çok ince kıyılır, biraz tuzla karıştırılır ve limon yaprağı ince şeritler halinde kesilir.

Adım 4: Şimdi yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın ve wonton tabakalarının bir tarafını bununla fırçalayın. Daha sonra hamurun ortasına kıymalı karışımdan bir miktar koyun ve yanına aynı miktarda karidesli karışımdan koyun. Alternatif olarak balık ve etleri ayrı ayrı yaprakların üzerine de yayabilirsiniz.

Adım 5: Karışımın tamamı köftelerin üzerine dağıtıldığında, her iki elinize birer parça alın ve hamuru birbirine bastırarak köftenin üst kısmını tamamen kapatın veya katmanların görünmesi için bir açıklık bırakın. Son olarak ceplerin etrafı ince taze soğan şeritleriyle çevrelenir.

Hamur tatlısı hamuru dolguya doğru bastırılır

Her şeyi doğru yaptıysanız köfteniz bu şekilde görünecektir.

© chengyuzheng/Getty Images

Buharda pişirme: Bu, köftelerin sadece birkaç dakika içinde servise hazır olduğu anlamına gelir

Buharda pişirirken köftelerin hiçbir zaman su ile temas etmemesi, sadece buharda pişirilmesi önemlidir. Bu nedenle, normal bir tencere, hazırlamaya pek uygun değildir; tabii eğer bir tencereniz yoksa. özel kullanım buharda pişirmek için.

Çin'deki gibi klasik bir buharlı pişirici kullanmak istiyorsanız, bu geleneksel olanı öneriyoruz. Bambu vapur. Küçük buharlı pişirme sepetleri hem buharda pişirme hem de servis için kullanılabilir. Yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca 100 derecede hassas bir şekilde hazırlanması sayesinde köfteler özellikle lezzetlidir.

Uç: Bitmiş köfteler havada çabuk kuruduğundan pişirildikten hemen sonra yenilmelidir.

İyi bir iştah diliyoruz!

Köfteler piştikten sonra böyle görünüyor

Köftelere bu şekilde şekil verdiğinizde iç dolgusunu daha iyi görebileceksiniz.

© J88DESIGN / Getty Images

DIY: Mantı hamurunu kendiniz bu şekilde yapabilirsiniz

Eğer hırslıysanız ve sadece iç harcını değil aynı zamanda mantıyı da kendiniz yapmak istiyorsanız, size daha fazla talimat vereceğiz. Ceplere hamur hazırlamak için ilk adımda yalnızca aşağıdakilere ihtiyacınız vardır: üç bileşen:

• 250 gram un
  • 125 mililitre sıcak su
  • yarım çay kaşığı tuz

Bu miktarla yaklaşık olarak almalısınız 40 köfte gel – köftelerin büyüklüğüne bağlı olarak sayı elbette biraz değişebilir.

Şimdi aşağıdaki şekilde ilerleyin:

Aşama 1:
Unu tuzla birlikte bir kaseye koyun karıştırma kabı ve yavaş yavaş her ikisini de sıcak suyla yavaşça karıştırın.

Adım 2: Karışımı pürüzsüz bir hamur oluşuncaya kadar ellerinizle yoğurun; tercihen unlu bir çalışma yüzeyinde en az on dakika.

Aşama 3: Hamuru dört parçaya bölüp küçük toplar haline getirin ve (nemli bir mutfak havlusuyla örtülü) 30 dakika dinlendirin.

Adım 4: Daha sonra hamuru yalnızca bir buçuk milimetre kalınlığında olacak şekilde açın. Şimdi köfteleri bir tanesiyle delin yuvarlak kurabiye kesici dışında.

Adım 5: Köfteleri her katman arasında biraz un kalacak şekilde üst üste koyun – aksi takdirde köfteler hızla birbirine yapışacaktır.

Adım 6: Hamurun tamamını poşetlere koyduktan sonra ya hemen doldurmaya başlayabilirsiniz ya da hamur uzun süre dayanmadığı için köfteleri dondurmak zorunda kalırsınız.

Ve son olarak bir ipucu daha: Gerçek bir hamur tatlısı uzmanı olmak istiyorsanız, önceden hazırlanmış hamuru, her cep için küçük bir top oluşturacak şekilde bölmeniz ve ardından bunları, her bir hamur yaprağının ortası, hamurdan biraz daha kalın olacak şekilde açmanız gerekir. kenar. Bu, köftelerin doldurulmasını kolaylaştıracaktır. Ancak bu yöntem çok daha karmaşıktır ve bu nedenle herkes için uygun değildir.

Mantı tarifleri için pratik aksesuarlar

Köfte hazırlamak için mutlaka ihtiyacınız olan (buharda pişirilmesi gerektiği için) yukarıda bahsedilen bambu buharlı pişirici veya buharlı pişiriciye ek olarak, hazırlığı kolaylaştıran çeşitli başka araçlar da vardır. Özellikle hamuru kendiniz hazırlıyorsanız – burada yapabilirsiniz Paslanmaz çelik oklava veya Odun oldukça yardımcı olun. Klasik oklavadan farklı olarak bu, özellikle ince hamurların açılması için daha uygundur.

Köftelerinize özellikle tekdüze ve zarif bir tasarım kazandırmak istiyorsanız klasik olanı da kullanabilirsiniz. Mantı Kalıp Takımı kullanmak. Plastik kesiciler başlangıçta İtalyan köftelerini doldurmak için tasarlanmış olsa da, üç farklı boyutta köfte yapmak için de aynı derecede uygundurlar. Şöyle işliyor: Köfteleri kesip kalıba yerleştiriyorsunuz, dolduruyorsunuz ve kesicileri birbirine katlayarak köfteleri kapatıyor veya şekillendiriyorsunuz.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

#Konular