Kolay Pizza

Bakec

New member
Kolay Pizza Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet böreklik yufka
  • 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı su ( salçayı biraz cıvık hale getirmek için. o yüzden ihtiya ç olduğu kadar ekleyelim)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • İsteğe bağlı toz acı biber, fesleğen
Üst materyali için istediğiniz seçeneği kullanınız;

• Konserve balık
  • Sucuk
  • Taze mantar
Kolay Pizza Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpma teliyle çırpalım.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Yufkanın bir adedini üzerine serelim karışımı sürelim.
  3. Öteki yufkayı üzerine düzgünce serelim.
  4. Kenarda ki sarkan kısımları tepsinin içerisine katlayıp tepsinin formunu aldıralım.
  5. Yuvarlak hal vermek isterseniz yufkanın üzerine tepsiyi koyup keselim kenardan çıkanlarıda sosu sürdükten daha sonra üzerine yerleştirelim.
  6. Domates salçası, kekik, nane isteğe bağlı acı toz biberi bir kapta karıştıralım.
  7. Bir yemek kaşığı sıvı yağ ve su ekleyelim.
  8. İsteğe bağlı olarak bu etapta bir adet sarımsakta rendeleyebilirsiniz.
  9. Bu karışımı yufkanın üzerine sürelim ve istediğimiz malzemeyi yerleştirelim(Sucuk, balık, mantar hangisini isterseniz size kalmış. Ben bu kez konserve sardalya balığı ile yaptım şahane oldu ortada sucuklu ve mantarlıda yapıyorum. Hatta brokolili de süper oluyor. )
  10. En son kaşar peynirini gereçlerin üzerine serpelim. Hatta bu kademede mozzarelle peynirde eklenebilir
    ✌
    .
  11. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirelim.
Lezzeti şahane bu tanımı kesinlikle deneyiniz. İsterseniz pizza boyutundaki lavaş ekmekleriylede tıpkı biçimde yapıp porsiyonluk yapılabilir
✌
her türlü harika ve incecik oluyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun dileklerimle???? sevgiyle kalın????????.