Konut Mantısı (Kasnakla) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru İçin
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Gereğince tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet doğranmış ve suyu sıkılmış soğan
- Gereğince tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Salça sosu
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur katıya yakın biçimde yoğurulur. 20 dakika dinlenmeye bırakılır. İç harcı için soğanlar ???? doğranır, suyu sıkılıp kıymaya tuz eklenip yoğurulur ve buzdolabına kaldırılır.
- Hamur dinlendikten daha sonra 6 eşit kesime bölünür. bu türlü de hamur 15 dakika dinlendirilir.
- Bezeler kasnak uzunluğunda açılır, ( ben bu tanımda 25 cm kasnak kullandım. şayet sizin kasnağınız daha büyükse 4 modüle da bölebilirsiniz hamuru) kasnaktaki yuvalar unlanır.
- Kasnağın üzerine hamur serilir ve harç yuvaları görünecek biçimde azıcık oklavayla üzerinden geçilir ve harç yuvalara yerleştirilir. akabinde öteki bezeyi de kasnak uzunluğunda açıp harç koyduğumuzun üzerine serilir.
- Oklavayla yuvalar düzgünce görünecek biçimde üzerinden geçilir. bu evre kıymetli. yuvalar görünüp kenarları kesilecek üzere şayet olmazsa çıkarması sıkıntı olur. kenar hamurları aldıktan daha sonra yuvalardan hamurlar çıkarılır uygun bir tepsiye seyrek seyrek dizilir ya da yapışmasın diye yavaşça un serpilebilir.
- Kâfi ölçüde su kaynatılıp içine mantılar atılır ve 15-20 dakika pişirilip, süzülüp ( süzmeseniz de olur ben sulu sevmediğim için süzdüm) servis tabağına alınır. üzerine sarmısaklı???? yoğurt ve salçalı sos dökülüp servis yapılır. Afiyet olsun.