Meskende Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
Etli ekmek hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Etli ekmek hamuru için;
- 1000 gram un
- Yaklaşık 3 buçuk su bardağı ılık su (azar azar ek edin)
- Tuz
- 1 paket yaş maya
- 300 gram kıyma
- 4-5 domates
- 4-5 soğan
- 3-4 sivri biber
- 2 kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ (yaklaşık 1 çay bardağı kadar)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda hamurumuzu yoğuralım yumuşacık bir hamur elde edelim. Suyu azar azar ek edin su ölçüsü değişebilir.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 30-40 dk kadar dinlendirelim.
- Bu ortada iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için tüm materyalleri olabildiğinde küçük küçük doğrayalım. Rondodan da geçirebilirsiniz ancak o biçimde sevmiyorum.
- Geniş bir kaba doğranmış zerzevatları alalım ve kıymayı sıvı yağı baharatları ekleyip yoğuralım güzelce karışsın.
- Soğan ve domatesin kıymadan epey olması değerli yoksa hamurun üstünde kıyma köfte üzere duracaktır.
- Sıvı yağ da iş harcımızı biraz daha cıvık hale getirecektir.
- Dinlenmiş hamurlarımızdan küçük bezeler elde ediyoruz.
- Mandalinadan küçük düşünün. 4 beze bir tepsi pide edecek. Bezeyi uzunlamaya yanlışsız açıyoruz birazda enine yanlışsız genişletiyoruz. İnce bulunmasına dikkat edin.
- Ortasına uzunlamaya yanlışsız iş harcımızdan yerleştirip kenarlarını kapatıyoruz ve uçları sivri bir biçimde birleştiriyoruz.
- Tepsiye kıymalı pidelerimizi koymadan iki ucundan yavaşça asılıp tezgaha yanlışsız uzatıyoruz. bu türlü pideler biraz daha uzayacaktır.
- Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip öncesinden ısıtılmış 200 derecelik fırının ortasında pişiriyoruz.
- Fırında kalma müddeti fırından fırına değişir. Denetim etmeyi unutmayın. İsterseniz fırından çıktıktan daha sonra kenarlarına tereyağ sürebilirsiniz ben tercih etmedim.
- Pak bir mutfak bezinin üstüne pidelerinizi alın.Afiyet bal şeker olsun.(dilerseniz benim üzere fazlasını soğuduktan daha sonra buzluğa da atabilirsiniz. Vaktiniz olmadığı bir gün sizin kurtarıcınız olur).