Konutta Pizza

Bakec

New member
Meskende Pizza Tanımı İçin Gereçler

• 3 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya (yaş maya kullanmak isteyenler yarım kullanabilir )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için sos gereçleri :

• 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı su
Üzerini süslemek için :

• 30 dilimlik sucuk
  • Kaşar göz sonucu
  • Kırmızı kapya biber
  • Zeytin
Konutta Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Un derin bir kapta ortası açılır ve maya,tuz,şeker ,yağ ve ennson su ile uygunca karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz
  2. Hazırlanan hamur bir köşede 30 dakika mayalanır.
  3. sonrasındasında üzerine sürmek için salça, tuz karabiber,kekik,yağ ve yarım çay bardağı su ile düzgünce çırpın köşede bekletin.
  4. Sucuklar istenilen büyüklükte doğranır ,kaşar rendelenir, kapya biberlerde istenilen büyüklükte doğranır ve zeytinlerle köşede bekletilir.
  5. Mayalanan hamur 3 modüle bölünür ve servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  6. Yağlanan tepsiye yerleştirin ve önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin ve çıkarın.
  7. Üzerine sos sürülür ve kaşar ,ondan sonrasında sucuk ,zeytin ,biberler istenilen biçimde dizilir ve fırına yeniden verilir.
  8. 20 dakika daha alt üst güzelce pişirilir ve servise hazır hale getirilir. Bütün süreçler bu biçimde devam edilir.
Not::(mısır taneleri,mantar,vs vs istenilen materyallerle değişiklik yapılabilir ,ben bir daha konutta olanlarla yaptım. ). ???????????????????????? hem pratik hemde cep tasarrufu için çocuklarımıza ve bizlere mükemmel bir orta öğün olarak sizlerle paylaşmak istedim şimdiden deneyecek olanlara elinize emeğinize sıhhat paylaşım yapanları bekliyorum. Allah’ın rahmeti ve rahmeti üzerimize olsun inşallah
☺
????????????????????????????????????????????????????????????????.

Konutta Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı