Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
20 gün daha sonra denetim edin tuzun cinsine bakılırsa baktınız tuzlu oldu korkmayın, suyu yarıya kadar boşaltın, sade su 1 bardak sirke ekleyin, 2 gün boyunca aykırı düz edip sallayın tamam dır.
Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kilo kornişon
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 1 buçuk su bardağı sirke
- 1 buçuk yemek kaşığı limon tozu
- 10 diş sanırsak
- 1 tatlı kaşığı pekmez,
- 1 küp şeker
- Dereotu
- 3-4 tane karabiber
- 1 kahve fincanı sirke ruhu
- İsteğe bakılırsa bir avuç süs biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik ile ,1 litre kaynatılmış soğutulmuş musluk suyu, içine sirke, tuz, limon tozu, pekmez, sirke ruhu ekleyip karıştıralım, bir kenarda beklesin.
- Sarımsakları su dolu kaseye bırakalım kabukları kolay açılsın, kornişleri büyük bir leğen alıp, üzerini su ile dolduralım 2 saat beklesin, içi dolu oluyor.
- 2 saat sonunda, kornişleri sudan alıp yıkayalım, sarımsakları soyalım, 5 kiloluk bidon tabanına 2 diş sanırsak doğrayalım.
- 1 tutam dere otu ve karabiber bırakalım, kornişleri bir hoş dizelim ortada samursak ekleyelim.
- Su karışımını döküp dere otu ile ağzını kapatalım, 2 saat ağzı açık kaldıktan daha sonra kapatalım, aksi düz edelim.
- 20 gün daha sonra denetim edin.
20 gün daha sonra denetim edin tuzun cinsine bakılırsa baktınız tuzlu oldu korkmayın, suyu yarıya kadar boşaltın, sade su 1 bardak sirke ekleyin, 2 gün boyunca aykırı düz edip sallayın tamam dır.
Kornişon Turşu, (Bugün Yaptım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı