Kruvasan Yumoş Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Nefis mi nefis yumuşak mı yumuşak bir poğaça tanımıyla sizlere merhaba diyorum. Eminim denedikten daha sonra vazgeçemeyeceksiniz. Un olarak ben beyaz un ve tam buğday ununu karıştırıp kullandım. İsterseniz yalnızca beyaz unla yada yalnızca tam buğday unuyla yapabilirsiniz. Tanımıma geçiyorum.
.
Not: bu ölçülerle toplam iki tepsi poğaça elde ettim. İsterseniz siz de benim üzere ılındıktan daha sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz. Çıkardığınızda birinci günkü üzere taptaze olacağına emin olabilirsiniz.
- 3 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Peynir
Nefis mi nefis yumuşak mı yumuşak bir poğaça tanımıyla sizlere merhaba diyorum. Eminim denedikten daha sonra vazgeçemeyeceksiniz. Un olarak ben beyaz un ve tam buğday ununu karıştırıp kullandım. İsterseniz yalnızca beyaz unla yada yalnızca tam buğday unuyla yapabilirsiniz. Tanımıma geçiyorum.
- birinci vakit içinderda süt ve suyu bir tencereye koyup ılıdıktan daha sonra altını kapatıyoruz.
- Yoğurma kabına maya, ılık süt ,ılık su ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz ve mayanın etkinleşmesi için 5 dakika bekliyoruz.
- sonrasındasında yumurtanın akı, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Unu denetimli bir biçimde azar azar ekleyip yoğuruyoruz ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini streç sinema ile kaplayıp 30 dakika mayalanması için bekliyoruz.
- sonrasındasında yağladığımız tezgah üzerine hamurumuzu alıp iki eşit modüle ayırıyoruz.
- Ayırdığımız bezelerden birini alıp merdaneyle hayli ince olmayacak biçimde yuvarlak açıyoruz.
- Açtığımız hamuru 12 eşit modüle bölüyoruz. (resimde gösterdiğim biçimde).
- ondan sonrasında en geniş yerine peynirimizi koyup rulo halinde sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Bütün hamurumuza bu biçimde hal veriyoruz. 20 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
- ondan sonrasında üzerine yumurta sarısı sürüp(isteğe bağlı çörek otu susam da ekleyebilirsiniz)
- 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
- Fırından çıktığı anda yumuşaklığıyla sizi büyüleyecek. ????
Not: bu ölçülerle toplam iki tepsi poğaça elde ettim. İsterseniz siz de benim üzere ılındıktan daha sonra buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz. Çıkardığınızda birinci günkü üzere taptaze olacağına emin olabilirsiniz.