Kuşbaşı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket kuru maya(yaş mayada olur)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 500 gram dana eti
- 4 adet orta uzunluk domates
- 3 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ufak ufak doğranmış 100 gram tereyağ( iç yağsıda yapabilirsiniz)
- Rendelenmiş kaşar peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt ve suyu derin kaba alıyoruz şekeri mayayı tuzu yağı katıp karıştırıyoruz.
- Maya eriyene kadar daha sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru 8-9 modüle bölüp mandalina büyüklüğünde beze yapıp un serpil’i tepsiye sıralayıp üzerine ıslatıp sıktığımız süreç sineması hava alamayacak biçimde bezelerin etrafını felan kapatıp iç harcını hazırlayana kadar dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçi için etleri kuş başından da küçük küp küp etleri doğruyoruz.
- Yeşil biber ve domatesleri küçük küçük doğrayıp etin üzerine ekleyip baharatını yağını ve bir daha tıpkı biçimde tereyağı yahut iç yağısında birebir biçim doğrayıp ekleyip elimizle düzgünce karıştırıyoruz.
- daha sonra merdane sayesinde bezelerimizi yavaşça unlayıp uzun ve ince olacak biçimde açalım.
- Üzerine kuşbaşı karışımından elimizle koyup yayalım ben 2 adedine rendelenmiş kaşarda ekledim.
- İsteğinize bağlı hamurun uç kısımlarını kapatıp kenarları yavaşça kapatım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup 200-230 derecede ısıttığımız fırında pişirelim pişen kuşbaşı pidelerimizi bıçakla dilimleyip sıcak sıcak servis yapalı????.