Ev İmali Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için materyaller;
Not EkleTarifi Yazdır
Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. ???? ziyaret etmişken abone olmayı ve zil sesini açmayı unutmayın ????.
Ev İmali Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için materyaller;
- 1,5 kg un
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 kutu domates püresi
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 500 gram taze mantar
- 4-5 tane kırmızı yeşil sarı biber
- 500 gram mısır konservesi yada dondurulmuş 1 kase siyah zeytin
- 500 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk ,salam, sosis ,siyah yahut yeşil zeytin kulanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir karıştıma kabı içerisinde süt, maya, su, tuz ,şekeri ,suyu ekleyin ve karıştırın.
- Ardından sıvı yağı ekleyin karıştırın.
- Mayayı güzelce eritince yavaş yavaş un ekleyin, gerekirse ılık su ekleyin ele yapışmayacak kıvamında bir hamur elde edin.
- Son olarak biraz sıvı yağ ekleyerek hamuru toparlayın.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini mayalanması için streç sinema kapatıp yaklaşık yarım saat bekletin mayalansın.
- Domates püresini hazırlamak için derin bir kaseye domates sosunu, kekik ,pul biber ,karabiber, zeytinyağını ,1 diş sarımsak koyup karıştırın.
- Bu sırada mayalanmış hamuru pizza tepsisinin büyüklüğüne göre yapabilirsiniz benim kulandığım pizza tepsileri. 7 tane pizza yaptım.
- Pizzayı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine göre açın, tepsiye yerleştirin.
- Üzerine sosu güzelce yayın .
- Üzerine yarım su bardağı kadar kaşar peyniri serpin,mantarı ,biberleri, mısırları ,istediğiniz bir malzemeyi serpiştirin.
- Pizzaları ???????? öncesinden ısıtılmış fırınınızın.
- Alt üst ayarda ben 200 derece fırında pişirdim.
Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. ???? ziyaret etmişken abone olmayı ve zil sesini açmayı unutmayın ????.
Ev İmali Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı