Microsoft söylentileri yalanlıyor ve büyük bir güncelleme planlıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod

Microsoft bu yıl Windows 12'nin olmayacağını doğruladı. Bununla birlikte işletim sisteminin kullanıcılarına yönelik yenilikler de olacak.

Son aylarda yeni Windows 12 işletim sisteminin bu yıl piyasaya sürülebileceğine dair çok sayıda söylenti dolaşıyordu. Bunlar artık Microsoft tarafından reddedildi. Bunun yerine şirket, Windows 11 için kapsamlı bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirketin resmi blogunda “Windows 11 sürüm 24H2, bu yılın özellik güncellemesi olacak” yazıyor.

Yeniliklerden bazıları zaten içeriden kişiler tarafından test edilebilir. Yeni sürüm, diğer şeylerin yanı sıra, uzun zamandır beklenen sudo komutunu da içeriyor. Bu, Unix işletim sistemlerinde iyi bilinen bir işlevdir ve artık Windows 11'e de entegre edilmektedir.

Örneğin Sudo'nun yardımıyla, kullanıcı arayüzünden geçmeden doğrudan konsolda yönetici haklarıyla daha hızlı dosya işlemleri yapmak mümkündür. Özellikle geliştiriciler ve BT uzmanları bu yeni işlevden memnun kalacaklardır.

Windows 12 ile ilgili spekülasyonlar devam ediyor

Ayrıca Microsoft, Copilot asistanını işletim sistemine eskisinden daha yakından entegre etmek istiyor. Yapay zeka destekli bu hizmet, metinlerle uğraşmayı kolaylaştırıyor ve kullanıcılara bağlamsal seçenekler sunuyor. Örneğin kullanıcılar, yeni bir içerik menüsü kullanarak kopyalanan içeriğin açıklanmasını veya özetlenmesini sağlayabilir.

Microsoft, Windows 11 için büyük güncellemeyi 2024 yılının ikinci yarısında yayınlamak istiyor. Büyük olasılıkla Eylül veya Ekim aylarında tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak.