Milli takımın baş aşçısı Anton Schmaus: “Tüm oyuncular kebaplı makarnayı sever”

Ayden

Global Mod
Global Mod
kaydeden Denise Snieguole Wachter

20.06.2024, 11:08
4 dakika

Anton Schmaus, İlkay Gündoğan, Jamal Musiala ve Manuel Neuer'in ne yemeyi sevdiğini biliyor. Alman milli takımının yemeklerinden sorumludur. Oyuncuların önüne neler koyuyor ve birinci sınıf sporda iyi beslenmenin neden bu kadar önemli olduğunu anlatıyor.

Bu röportaj Kasım 2022'de yayımlandı. Avrupa Şampiyonası münasebetiyle arşivden güncelledik.

Regensburglu yıldız şef Anton Schmaus, 2017 yılından bu yana Alman milli takımının baş aşçılığını yapıyor. yıldız Sporcuların diyetinin nasıl olduğunu, ne yemeyi sevdiklerini ve beslenmenize dikkat etmeye değer olup olmadığını onunla konuştuk.

Bay Schmaus, milli takım Avrupa Şampiyonasını kazanırsa ne pişireceksiniz?

Avrupa Şampiyonasını kazanırsak gıda üçüncü veya dördüncü öneme sahip olacak. Coşku içinde kesinlikle her şeye hizmet edebilirdim.

Milli takımdaki bir baş aşçının neler yaptığını kısaca anlatabilir misiniz?

Kahvaltı, öğle yemeği, öğleden sonra atıştırmalıkları ve akşam yemeğiyle ben ilgileniyorum. Akşamları yenilenmeyi hızlandıracak ekstra bir şeyler isteseniz bile, beslenme temelinin doğru olduğundan emin oluyorum.

Bu ne anlama gelir?

Oyuncuların her durumda ihtiyaç duydukları besinleri bireysel olarak almaları. Bitkisel veya hayvansal proteinler, karbonhidratlar, lifler veya vitaminler olsun.

Ayrıca oyunculara ne yemeleri gerektiğini tavsiye ediyor musunuz?

Kesinlikle, beslenmeyle ilgili tüm konularda oyuncuların irtibat kişisiyim ve en iyi performansı gösterebilmek için ne yiyebilecekleri konusunda iyi bilgi sahibi olmaları için bilgilerimi onlarla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Maximilian Mittelstädt, Macaristan'a karşı Avrupa Şampiyonası maçında

analiz

Avrupa Şampiyonası 2024
Bekçiler Alman futbolunun gizli kahramanlarıdır

20.06.2024

Profesyonel bir futbolcunun hayatında beslenme nasıl olur?

Kahvaltı çok çeşitlidir: acai kaselerinden, gece yulafından, yumurtalı yemeklerden Bircher müslisine, smoothie'lerden kahvaltılık kuskusa kadar. Seçim çok kapsamlı. Öğle ve akşam yemeklerinde genellikle benzer yemekler bulunur: Salata büfesi, bol miktarda çorba, balık, et ve makarnadan oluşan dört ana yemek. Daha sonra bol miktarda sebze ve her türlü pirinç ve patates gibi karbonhidratlı garnitürler. Ayrıca mini bir tatlı ve bol miktarda meyve. Öğleden sonra ise kuru kek, enerji topları, smoothie kaseleri, yoğurt ve müsli barlar sunulmaktadır. Kompozisyon aynı zamanda gün içinde ne sıklıkta ve ne kadar yoğun antrenman yaptığınıza da bağlıdır.

Bu daha fazla antrenman, daha fazla karbonhidrat anlamına mı geliyor?

Aynen ben de oyuncuları yoğun antrenmanlardan sonra daha fazla karbonhidrat tüketmeye teşvik ediyorum.

Sakızlı ayılara veya biraya izin veriliyor mu?

Ertesi gün tekrar antrenman yapmak zorunda kalan oyuncular için biranın hiçbir anlamı yok. Turnuva sırasında yüksek performans aşamasındalar ve iyileşmelerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Belki maçtan sonra alkolsüz bira içerler. Elbette bazıları sakızlı ayıcıklar veya bir parça çikolata yemeyi de ister ama biz bunu sunmuyoruz.

Futbolcuların özel ya da tuhaf bulduğunuz özel istekleri var mı?

Aslında futbolcular sahip olduğum en hoş müşterilerdir. Tüm talepler makuldür, hepsini onaylayabilirim ve veto etmem gerekmez. Bazen maçtan önce özel bir şeyler yemek isteyen oyuncular olabiliyor çünkü kulüplerinde her zaman bunu yapıyorlar.

Mesela ne?

Bu, haşlanmış karabuğday veya pancarlı pirinç sütü olabilir. Tamamen bireyseldir. Oyuncuların ellerinden gelenin en iyisini yapabilmeleri için buna ihtiyaçları varsa, biz de onlar için hazırlayacağız.

Futbolcuların okul gezisinde olduğu gibi yemek istemelerine izin veriliyor mu?

Normalde hayır. Zaten bu işe yaramaz çünkü yemeği önceden çok iyi planlıyorum. Ancak: Bir turnuvada uzun süre birlikte olduğumuzda ruh halimizi yüksek tutmak önemlidir. Yani bazen bir ev hissi yaratıyoruz ve örneğin Maultaschen'i uyguluyoruz. Herkes onları yemeyi sever.

Oyuncular size gelip yemek pişirme tüyoları mı istiyor?

Bazen insanlar etin doğru derecede pişmesini nasıl sağladığımla ilgileniyorlar. Bazen soruyorlar, Kudüs enginarı nedir ve bana neden iyi gelir?

euro 2024 programı

Tam genel bakış
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hangi maçını canlı yayında ve TV'de hangi kanal yayınlayacak?

18 saat önce

Vegan beslenme ve spor üzerine giderek daha fazla çalışma yapılıyor. Yakın zamanda Oatly ve SV Babelsberg şirketi tarafından bir pilot çalışma yapıldı. Yedi futbolcu sekiz hafta boyunca vegan diyeti uyguladı. Sonrasındaki sportif performansları, her şeyi yiyen meslektaşlarınınki kadar iyiydi. Bu kadar iyi performans göstermeniz gerekiyorken tamamen bitki bazlı bir diyet yeme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Pilot çalışma, mükemmel atletik performansa ulaşmak için et yemenize gerek olmadığını doğruladı. Ancak beslenmenizin tamamen bitki bazlı olmasını istiyorsanız bu konuda son derece dikkatli olmalısınız. Neyi ne zaman yiyeceğinizi bilmelisiniz. Ayrıca B12 vitamini ve folik asit takviyesi yapmalısınız.

içinde var mı Milli Takım Vejetaryen mi, vegan mı?

En azından aşamalar halinde vejetaryen veya vegan diyeti yiyen bazıları. Genel olarak oyuncular beslenmeyle giderek daha fazla ilgilenmeye başlıyor ve büyük bir kısmı zaten bitki bazlı bir diyet uyguluyor. Farkındalık orada.

Tüm oyuncular hangi yemeği sever?

Döner makarna.

Ne? Lütfen bize bu konuda daha fazla bilgi verin.

Döner makarnası çok ince doğranmış kuzu etidir ve klasik döner malzemeleriyle kızartılır: salatalık, domates, lahana, kırmızı soğan, baharatlı yoğurt sosu. Hepsi kepekli makarnayla karıştırıldı. Oyuncular bunu seviyor ve oyuncuların yeterli miktarda karbonhidrat aldıklarını garanti edebilirim.

Yıldız şef Anton Schmaus'un tarifleri

Döner makarna: Milli takımın favori yemeği nasıl pişirilir?

Milli takımın sportif performansında beslenme ne kadar önemli?

Son derece önemli bir yapı taşıdır. Beslenme yenilenmeye katkıda bulunur ve yaralanma riskini azaltır. Ayrıca doğru beslenerek konsantre olma yeteneğinizi artırabilirsiniz. Herkes akşamları kendinizi tıka basa doldurursanız daha kötü uyuduğunuzu ve sabahları yataktan kalkmanın daha zor olduğunu bilir. Bizim için geçerli olan, üst düzey spor için de geçerlidir. Her gün en üst düzeyde performans sergilemek zorunda olanlar için iyi ve hedefe yönelik beslenmek daha da önemlidir.

Beslenmeyle milli takımın formda ve sağlıklı kalmasına nasıl yardımcı oluyorsunuz?

Oyuncuların bağışıklık sistemlerini desteklemelerine yardımcı oluyoruz. Onlara ellerini dezenfekte etmelerini söylemek gibi temel bilgilerle. Ama aynı zamanda zencefil ve zerdeçal gibi bağışıklık sistemi güçlendiricilerle de. Ya da zencefilli gerçekten güçlü bir çorba.

Yaptığınız bu çok özel işte en çekici bulduğunuz şey nedir?

Bu konum mutlak bir ayrıcalıktır. Ekip harika ve asla yaşayamayacağınız şeyler yaşıyorsunuz. Ben baştan sona bir futbol hayranıyım, bu işe ve ayrıca bu turnuvaya gerçekten tutkuyla bağlıyım.

2017'den beri milli takımın baş aşçısısınız. Selefiniz Holger Stromberg'den daha iyi ne yapıyorsunuz?

Hiç bir şey. (gülüyor) Holger Stromberg, 2014'te Brezilya takımıyla Dünya Kupası'nı kazandı, yani her şeyi doğru yaptı. Önce bunu başarmam lazım.

#Konular