Napoli'de okuldan ayrılmak için proje

Abel

New member
Napoli'nin en kritik mahallelerinde eğitimi iyileştirmek için 12 milyon avro yatırım

İle ilgili 
Editoryal personel haberleri.it 
Yayınladı 27 Mart 2025, 20:35

Napoli için gerekli bir müdahale

Okul ayrımı İtalyan eğitim sistemi için en ciddi zorluklardan birini temsil eder ve Napoli bir istisna değildir. Invalsi tarafından yürütülenler gibi son soruşturmalar, şehrin bazı bölgelerinin ve belediyelerinin endişe verici okul terk okullarını nasıl sunduğunu vurguladı. Bu duruma yanıt olarak, Eğitim ve Başarı Bakanı Giuseppe Valditara, bu fenomeni karşılaştırmayı amaçlayan harika bir proje duyurdu. Scampia'daki Galileo Ferraris'i ziyaret ederken Valditara, genç Napolitanlar için daha iyi bir geleceği garanti etmek için hedefli ve stratejik bir şekilde müdahale etmenin öneminin altını çizdi.

Eğitim için önemli yatırımlar

Hükümet, okuldan ayrılmayı azaltmayı amaçlayan girişimleri finanse etmek için 12 milyon avro tahsis etmeye karar verdi. Bakan tarafından “çok önemli” olarak tanımlanan bu rakam, Ulusal İyileşme ve Dayanıklılık Planı (PNRR) ve okulun dahil edilmesine adanmış diğer bakanlık fonları aracılığıyla zaten mevcut olan kaynaklara katkıda bulunmaktadır. Amaç, okul sistemindeki öğrencileri çekebilen ve sürdürebilen daha kapsayıcı ve teşvik edici bir eğitim ortamı yaratmaktır. Kaynaklar, özellikle de dezavantajlı mahallelere odaklanan yerel okulları ve toplulukları içerecek belirli projeler için tasarlanacaktır.

Geleceğe Entegre Bir Yaklaşım

Proje fon sağlamakla sınırlı değildir, ancak yerel okullar, aileler ve dernekler de dahil olmak üzere çeşitli aktörleri içeren entegre bir yaklaşım sağlar. Herkesin çocukları ve çalışmalarına devam etmek için nedenleri destekleyen bir eğitim ekosistemi oluşturmak için işbirliği yapması önemlidir. Girişimler, hepsi öğrencilerin motivasyonunu güçlendirmeyi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan özel ders etkinlikleri, yaratıcı atölyeler ve psikolojik destek programlarını içerebilir. Sadece kolektif bir taahhütle, okuldan ayrılmak ve Napoli'nin gençleri için daha iyi bir geleceği garanti etmek mümkün olacaktır.