Nohut Çorbası

bencede

New member
Nohut Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı kuru nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tavuk suyu yahut tavuk bulyon (Benim tavuk suyum vardı onu kullandım)
  • 1 adet domates
  • Salça ( biber ve domates ikisini de kullanabilirsiniz size bağlı ben domates salçası kullandım )
  • Tuz
  • Karabiber
Nohut Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Nohudumuzu bir gün evvelde suyun içine koyuyoruz ki kolay pişsin (Eğer düdüklü kullanmazsanız nohudunuzu haşlarsanız daha kolay pişer)
  2. Sonraki gün soğan ve sarımsağı blendırdan geçiriyoruz, biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyuyoruz ve düdüklü tencereye atıyoruz.
  3. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve nohudumuzun suyunu süzüp nohudu tencereye koyuyoruz ne kadar hoş kavurursanız o kadar hoş olur çorbamız.
  4. 10 dakikayı geçkin kavurdum karıştıra karıştıra (Suda beklettiğimiz suyu ise ayırıyoruz, su katarken ben onu da ekliyorum, nohudu ıslamadan evvel hoş bir biçimde yıkıyoruz aslına bakarsanız)
  5. Domatesin kabuğunu soyup içine atıyoruz bunları bir hoş kavurduktan daha sonra salçasını ekliyoruz.
  6. Son olarak da ayırdığımız suyu, sıcak suyu ve tavuk suyunu da ek edip, baharatlarını atıp düdüklümüzü kapatıyoruz.
  7. 40 dakikada pişiyor benim çorbam. Sizin nohuttan kaynaklı yahut düdüklü tencereden kaynaklı geç pişebilir yahut daha erken.
Nohut Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı