bencede
New member
Nohut Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kuru nohut
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Tavuk suyu yahut tavuk bulyon (Benim tavuk suyum vardı onu kullandım)
- 1 adet domates
- Salça ( biber ve domates ikisini de kullanabilirsiniz size bağlı ben domates salçası kullandım )
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohudumuzu bir gün evvelde suyun içine koyuyoruz ki kolay pişsin (Eğer düdüklü kullanmazsanız nohudunuzu haşlarsanız daha kolay pişer)
- Sonraki gün soğan ve sarımsağı blendırdan geçiriyoruz, biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyuyoruz ve düdüklü tencereye atıyoruz.
- Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve nohudumuzun suyunu süzüp nohudu tencereye koyuyoruz ne kadar hoş kavurursanız o kadar hoş olur çorbamız.
- 10 dakikayı geçkin kavurdum karıştıra karıştıra (Suda beklettiğimiz suyu ise ayırıyoruz, su katarken ben onu da ekliyorum, nohudu ıslamadan evvel hoş bir biçimde yıkıyoruz aslına bakarsanız)
- Domatesin kabuğunu soyup içine atıyoruz bunları bir hoş kavurduktan daha sonra salçasını ekliyoruz.
- Son olarak da ayırdığımız suyu, sıcak suyu ve tavuk suyunu da ek edip, baharatlarını atıp düdüklümüzü kapatıyoruz.
- 40 dakikada pişiyor benim çorbam. Sizin nohuttan kaynaklı yahut düdüklü tencereden kaynaklı geç pişebilir yahut daha erken.