Pad Thai tarifi: Mahkeme WOK'da böyle başarılı olur

Ayden

Global Mod
Global Mod
Taylandlı Tarif
Mutfağında Bangkok sokaklarından: Pad Thai'nin Sırrı

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Pad Thai – Tayland'a gitmiş olan herkes bunu bilir, eğer yapmazsanız, bunu tanımalıdır. Tayland'ın erişte yemeğini eve getirme, gösteriyor yıldız.

İçindekiler

Bangkok'ta çok kokuyorsun. Bazıları daha iyi değil. Ağızdaki su başkalarına izin verir. Bir mahkemenin kokusu, cazip olduğu kadar basit: Pad Thai, bulmaca meyvesi ve ızgara böcekler olarak da adlandırılan kötü şöhretli durian arasında yüzer.

Pad Tay sokak mutfağının mutfak kalbi – dumanlı, baharatlı ve hayat dolu. Almanya'daki tavuk arabası nedir Tayland'daki sokaktan makarna yemeği. Doğrudan Bangkok sokaklarına daldığınız hissini veren lezzetlerle dolu bir tabak. Woking buharlı tava olan karni mutfaklar. Şefler malzemeleri tüm koşuşturma ile karıştırır. Sıcak wok üzerinde çizilen spatula sesi. Şehrin sesi bu. “Gülümseme Ülkesi” nde kim olursa olsun bunu bilir. Eğer yapmazsanız, daha fazla okumalısınız.

Pad Thai “ya da” diye sormuyor mu?

Tatlı, tuzlu, ekşi, keskin – dengede olan her şey. Yumuşak Pirinç makarnaSos, meyveli, hafif ekşi olarak batırılmış. Kireç, taze ve canlı bir ipucu. Her ısırıkla çatlayan gevrek fıstık. Dil üzerinde biber karıncalanma. Pad Thai yüksek bir yemek değil, damakta nazik bir dans. Açıkçası, ama bir şekilde lezzetli. Nereden geliyor?

İkinci Dünya Savaşı sırasında Tayland bir krizle karşılaştı. Komşular koloni oldu, Japonya bölgeye itti. Pirinç kıttı, pirinç çözümü erişte. Çünkü kırık pirinç taneleri makarna için pirinç unu üretmek için de kullanılabilir. Kısa ve pragmatik Başbakan Phibun, Pad Thai'nin Ulusal Mahkemeye açıkladı. Pirinç tüketimi battı, Pad Thai doğdu. Makarna yemeği bugün her yerde: Sokak mutfakları, lüks restoranlar, isterseniz evinizde.

Pad Thai için neye ihtiyacın var

İhtiyacınız olan şey: Tay kökleri yok, ama doğru araç. A Tomurcuk En iyi arkadaşın. Isıyı mükemmel bir şekilde dağıtır. Bir spatula sizin yardımcınızdır. Ve elbette malzemeler.

Gerekli ürünlerin çoğu her süpermarkette mevcut değildir. Burada çevrimiçi sipariş verme seçeneğinin bir listesini bulacaksınız:

Pad Thai: Hazırlık

• 1. Adım: Pirinç eriştelerini ılık suda bekletin. Demirhindi macunu, balık sosu ve şekeri bir sos haline getirin.
  • 2. Adım: Yağlamak Tomurcuk sıcaklık. Arpacık soğanları ve sarımsakları kızartın, sonra altın kahverengi olana kadar tofu veya eti kızartın.
  • 3. Adım: Malzemeleri yana itin, yumurtayı tavaya yumruklayın, kısa bir süre geçirin ve karıştırın.
  • 4. Adım: Makarnayı ve sosu ekleyin, iyice karıştırın.
  • Adım 5: Filizleri ve fıstıkları katlayın. Üzerine limon suyu çırpın. Tamamlamak.

Pad Thai nasıl yapılır

Basit, ama sevgiyle. Ortada bir grup pirinç erişte, çıtır çıtır filiz. Kenarda ezilmiş fıstık, kireç sütunları yan tarafa. Her şey taze görünmeli. Fırfır yok, sadece gelişmeye hazır lezzetler. Yemek çubukları ister çatal ve kaşıkla, Pad Thai herhangi bir kural yazmaz. Önce biraz karıştırın, sonra şarj edin. Acele etmeden her şey.

Tayland'ı çabucak yemiyorsun. Bu bir zevk. Genellikle çok sıcak bir yere bir gezi. Çok yüksek. Genellikle kirli, dumanla dolu. Ve yine de onu özlüyorsun. Gülümseme yüzünden. Mutfak yüzünden. Havaya asılı olan kokular yüzünden. Biraz Pad Thai ve yine oradasın. Kaos ortasında. Ve yine de her şey doğru geliyor.

*Bu makale, çevrimiçi mağazalardaki ürünlere bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Bir kullanıcı üzerine tıklar ve bir şey satın alırsa, yayıncı üreticiden değil, satıcıdan bir komisyon alır. Tabii ki, bir ürün satın aldığınız ve ne zaman size bağlıdır.