Pad Thai tarifi: Popüler wok yemeği böyle çalışır

Ayden

Global Mod
Global Mod
Tay tarifi
Bangkok Sokaklarından Mutfağınıza: Pad Thai'nin Sırrı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Pad Thai – Tayland'a gelmiş olan herkes bunu biliyor, gitmeyenler de bunu öğrenmeli. Bu, Tayland'ın erişte yemeğini evinize nasıl getirebileceğinizi gösteriyor yıldız.

Bangkok'ta pek çok şeyin kokusunu duyabilirsiniz. Bazı şeylerin olmaması daha iyi. Diğer şeyler ağzınızı sulandırır. Kusmuk meyvesi olarak da bilinen meşhur durian ve ızgara böcekler arasında, baştan çıkarıcı olduğu kadar basit bir yemeğin kokusu da yüzüyor: Pad Thai.

Pad Thai Dumanlı, baharatlı ve hayat dolu sokak yemeklerinin kalbidir. Almanya'da tavuk arabasındaki tavuk, Tayland'daki sokak tezgahındaki erişte yemeğidir. Bangkok'un hareketli sokaklarına dalmış gibi hissetmenizi sağlayacak lezzetlerle dolu bir tabak. Wok tavalarının buhar çıkardığı yemek tezgahları. Şefler çılgınca malzemeleri karıştırıyor. Sıcak tavaya sürtünen spatulanın sesi. Bu şehrin sesi. “Gülümsemeler Ülkesi”ne giden herkes bunu bilir. Eğer bilmiyorsanız, okumaya devam etmelisiniz.

Pad Thai “ya da mı?” diye sormaz.

Tatlı, tuzlu, ekşi, baharatlı; her şey dengede. Yumuşak Pirinç eriştesisosa batırılmış, meyvemsi, hafif ekşi. Bir miktar limon, taze ve keskin. Her lokmada çatlayan çıtır fıstıklar. Acı biber dilde karıncalanma. Pad Thai gürültülü bir yemek değil, damakta hafif bir danstır. Gösterişsiz ama bir şekilde lezzetli. Nereden geliyor?

İkinci Dünya Savaşı sırasında Tayland bir krizle karşı karşıya kaldı. Komşular koloni haline geldi ve Japonya bölgeye girdi. Pirinç kıtlaştı, çözüm pirinç eriştesiydi. Erişteler için pirinç unu yapımında kırık pirinç taneleri de kullanılabilir. Başbakan Phibun kısa ve öz bir şekilde Pad Thai'yi ulusal yemek ilan etti. Pirinç tüketimi düştü ve Pad Thai doğdu. Makarna yemeği bugün her yerde: sokak mutfaklarında, lüks restoranlarda, hatta isterseniz evinizde.

Pad Thai için neye ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan şey: Tayland kökenli değil, doğru araçlar. A Wok senin en iyi arkadaşındır. Isıyı mükemmel şekilde dağıtır. Bir spatula yardımcınızdır. Ve tabii ki malzemeler.

İhtiyaç duyduğunuz ürünlerin birçoğu her süpermarkette bulunmuyor. Burada çevrimiçi sipariş verme seçeneğinin yer aldığı bir liste bulacaksınız:

Pad Thai: Hazırlık

1. Adım: Pirinç eriştesini ılık suda ıslatın. Sos yapmak için demirhindi ezmesini, balık sosunu ve şekeri karıştırın.

Adım 2: yağ girişi Wok sıcaklık. Arpacık soğanı ve sarımsağı kızartın, ardından tofu veya eti altın rengi kahverengi olana kadar kızartın.

3. Adım: Malzemeleri bir kenara itin, yumurtayı tavaya kırın, kısa bir süre bekletin ve karıştırın.

Adım 4: Makarnayı ve sosu ekleyin, iyice karıştırın.

Adım 5: Filizleri ve fıstıkları katlayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Tamamlamak.

Pad Thai'ye nasıl servis yapılır?

Basit ama sevgiyle. Ortasında bir yığın pirinç eriştesi, üstünde de çıtır filizler. Kenarında ezilmiş fıstık, yanında limon dilimleri. Her şey taze görünmeli. Gösterişten uzak, sadece ortaya çıkmaya hazır tatlar. İster yemek çubuklarıyla ister çatal-kaşıkla olsun, Pad Thai herhangi bir kural yazmaz. Önce biraz karıştırın, sonra şarj edin. Her şey acelesiz.

Pad Thai'yi çabuk yemezsin. Bu bir zevk. Genellikle çok sıcak olan bir yere yolculuk. Çok gürültülü. Çoğu zaman kirlidir, dumanla doludur. Ama yine de onu özlüyorsun. Gülümseme yüzünden. Mutfak yüzünden. Çünkü her yerde havada asılı kalan kokular. Bir ısırık Pad Thai ve yine oradasın. Kaosun ortasında. Ama yine de her şey yolunda geliyor.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

*Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantılarını içerir. Bu konuda daha fazla bilgi var Burada.