Pastane Poğaçası

Bakec

New member
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 100 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin (ben yarı yarıya kullandım )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısı üzeri için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağından iki parmak eksik un ( denetimli olarak ekleyelim un markasına ve yumurta büyüklüğüne nazaran değişebilir çok yumuşak bir hamur elde edene kadar)
İç harç için;

• Bir kase beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi( karışık kullandım siz nasıl isterseniz sade olarak da hazırlayabilirsiniz)
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Ilık süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım 7-8 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Un tuz hariç tüm materyalleri ekleyerek karıştıralım un ve tuz ek ederek yoğurmaya başlayalım .
  3. Un ilavesinde altıncı bardağı denetimli biçimde ekleyelim.
  4. 1-2 dakika özleşene kadar yoğuralım üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayası gelen hamuru 1 dakika daha yoğurup mandalina büyüklüğünde kesimlere bölerek bezeler yapalım yaklaşık 15-16 adet çıkıyor.
  6. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak yavaşça elimizle açarak içlerine peynir vs koyup kapatıp yuvarlayalım.
  7. Fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirelim.
  8. Üzerlerini örterek yarım saat kadar tepsi mayası için bekletelim.
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çatalla izler yapalım.
  10. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Ben poğaçalar kızardıktan daha sonra fırının derecesini 140 dereceye düşürerek 7-8 dakika daha içini çekmesi için bekletiyorum.
Pastane lezzetinde nefis poğaçalar hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????.

Not: tereyağını detaylı ölçü verebilmek için ölçtüm bir su bardağından birbuçuk parmak fazla ve yağı yalnızca eritelim hiç kızdırma dan.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı