Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
Üzeri için;
Not EkleTanımı Yazdır
Sizlere hazırlara taş çıkaran bir poğaça tanımı ile geldim benden söylemesi bu tanım kaçmaz. !
bu poğaça varya hem fazlaca hoş hem puff puf hemde sarıyer poğacasından hiç farkı yok.
- 250 gram tereyağı (oda ısısında)
- 2 tane yumurta (1 inin sarısı yüzüne sürülecek)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya yahut 1 paket kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6,5-7 su bardağı ortası un (kontrollü koyun)
- Çökelik,peynir,patates ne istek ederseniz.Ben 4 adet haşlanmış patates kullandım
- 1 adet kuru soğan
Üzeri için;
- Yumurta sarısı ve az bişey sıvı yağ karıştırıp üzerine sürülecek
Not EkleTanımı Yazdır
Sizlere hazırlara taş çıkaran bir poğaça tanımı ile geldim benden söylemesi bu tanım kaçmaz. !
- İç harç imali .Soğanı az yağda tavada soteledim.
- Rendelenmiş patateslerin içine ek ettim.Tuz ilavesiyle iç harcı oluşturdum.
- Kasenin içerisine oda ısısındaki tereyağını, şekeri ve tuzu koyup özleşmesi için çırpalım, sırayla öbür materyalleri de alarak bir çırpıcı sayesinde karıştıralım,.
- daha sonra yumurta ve yoğurdunu da ekleyip karıştıralım,ununu da azar azar ekleyelim suyunu ve mayasını da koyup karıştırmaya devam edelim.
- Katılaşmaya başladığında çırpıcıyı bırakıp, elimizle ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur yoğuralım
- daha sonra, 30 dk mayalanması için bekletelim.
- 16-17 eşit kesime bölelim ve yuvarlayalım, her bir hamurun ortasına bastırıp iç harcını koyalım.
- Sandaviç formunda kapayıp elimizle ortasına bastıralım.
- daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atıp, 15-20 dk ön maya için ılık fırında mayalandıralım ılık bir ortamda da olur.
- Evvelden ısınmış 180 derecelik fansız fırında üzeri yeterlice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Mükemmel puf puf kabaran yumuşacık poğaça oluyor kesin deneyin.