Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiğine un (kulak göğsü kıvamında)
- 2 orta uzunluk patates
- Ben kullanmadım isteyen 1 su bardağı kaşar rendesi yahut (istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz beyaz peynirde patatese epey yakışıyor)……
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Çok az sıvı yağ soğanı kavurmak için
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.
- Patatesler haşlanırken biz hamurumuzu hazırlayalım.
- Öncelikle yaklaşık 2 su bardağı unumuzun ortasını havuz üzere açıp içine tüm materyalleri katıp yoğurmaya başlayalım.
- Kulak göğsü kıvamında hamur elde edene kadar azar azar alabildiğince unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ve bunu fotoğraftaki üzere mandalina büyüklüğünde koparıp bezelerimizi pak bir mutfak bezine dizip üzerini örtelim ve yarım saat dinlendirilen.
- Benim hamurumdan 13 beze çıktı.
- Hamurumuz dinlenirken patates harcımızı hazırlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp yaklaşık 2 yemek kaşığı yağda soteleyelim.
- İçine tüm baharat ve patatesleri soğanla bir arada hayli az kavuralım yaklaşık 1 yahut 2 dakika.
- Altını kapatıp ondan sonrasında kaşarı ekleyip karıştıralım. Patates harcımız hazır.
- Hamurumuza geri dönelim.
- Dinlenen bezelerimizi oklavayla açabildiğimiz kadar açalım epeyce fazla açmanıza da gerek yok aslına bakarsanız elimizle açmaya devam edeceğiz.
- Açtığımız bezelerin üzerlerini sıvı yağla yağlayalım.
- Tüm bezelere birebir süreci uygulayıp üst üstte dizip 15 dakika bekleyelim.
- Yağlanmış hamurlarımız alıp bir daha pak bir bezin üzerinde elimizle çekiştire çekiştire zar üzere olana kadar açalım. Yırtılması sorun değil.
- İç harcımızı koyup rulo yapıp gül üzere saralım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve susamı ekleyip evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.
- Üzerinin düzgünce kızardığından emin olmadan çıkarın fırından gerekirse pişirme mühletini uzatabilirsiniz.
Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı