Peynirli Açma (Puf Puf) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
????afiyet olsun ????.
Ek ettiğim suyu azar azar ek ettiğim için ölçü yazamadım.
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar su
- Tereyağı
- 150 gram beyaz peynir
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabının içine un ve tuzu alıp harmanlayalım.
- Ilık sütü bir kaseye alıp, toz mayayı ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
- Mayanın kabarması için beş dakika bekleyelim.
- Unun ortasını açıp sıvı yağ ve sütlü karışımı ek ederek yoğurmaya başlayalım, hamurun kıvamına nazaran yeteri ölçüde ılık su ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru on eşit modüle bölüp elimizde yuvarlayarak beze yapalım.
- Tezgah üzerinde streç sinema örterek yaklaşık 10-15 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurları hafifçeçe bastırarak açalım üzerine tereyağı koyup (ben tereyağını rendeledim) parmak uçlarımızla yavaşça hafifçe bastırarak açalım olabildiğince inceltelim, bir ucundan başlayarak rulo yapalım yuvarlak olacak biçimde ötürüp fırın tepsisine dizelim elimizle hafifçeçe bastıralım.
- Bütün bezeler bitene kadar bu türlü yapmaya devam edelim, hamurların ortasına parmaklarımızla uzunlamasına bastırıp çukurlaştıralım.
- Çukur kısma ufalanmış peynir koyalım, karşılıklı iki tane domates koyalım ve ince doğranmış bir modül yeşil biber koyalım.
- Çırpılmış bir tane yumurtaya bir tatlı kaşığı pekmez koyup karıştıralım açmaların kenarlarına sürüp ılık ortamda 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
????afiyet olsun ????.
Ek ettiğim suyu azar azar ek ettiğim için ölçü yazamadım.