Peynirli Poğaça

Bakec

New member
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

• 250 gr margarin oda ısısında yumuşamış
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için

• Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve susam
Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle yumuşamış margarini derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine yoğurdu sıvı yağı, sirke, tuz, şeker ekliyoruz.
  3. 3 adet yumurtamızdan iki adedinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  4. Geri kalanı margarinimizin üzerine ekleyip elimizle güzelce gereçleri yoğuruyoruz.
  5. Yoğurduğumuz gereçlerimizin üzerine bir paket kabartma tozu ekleyip yavaş yavaş un ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz hamurumuz sert olmamalıdır.
  6. çabucak sonrasında elimizle hamurumuzu açıyoruz.
  7. Bir bardak sayesinde yuvarlaklar yapıyoruz.
  8. ondan sonrasında rendelemiş olduğumuz peynirimizi bir ucuna serip fotoğrafta görüldüğü biçimde kapatıyoruz.
  9. Bütün poğaçalarımız hazır olduktan daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  10. Üzerine yumurta sarısı susam yahut çörek otu serpin.
  11. Dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz. Süreç bittikten daha sonra evvelde ısıtılmış 180 derecede fırında pişirip üzerileri kızardığında fırından alıyoruz.
  12. ondan sonrasında birinci sıcaklığını aldıktan daha sonra servis edebilirsiniz.
Ben bu süreci yapıp buzdolabı poşetine koyup poğaçalarımı yaklaşık 2hafta boyunca buzlukta bulundurabiliyorum apansız konuğum geldiğinde çıkarıp fırına atıyorum sıcak olsun diye kimi vakit de yarım saat erkenden çıkarıyorum ki yumuşak olsun diye ve bu biçimdece konuklarıma ikram ediyorum. Siz dilediğiniz üzere yapabilirsiniz. ???? deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.