Pratik Pizzam

Bakec

New member
Pratik Pizzam Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;

• Sosis
  • Kaşar
  • Siyah zeytin
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 1 tane domates
Pratik Pizzam Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim hem pratik hemde kapış kapış gidecek bir pizza ben sunum yapamadan kalmadı lakin tanımı vermektende kendimi de alı koyamadım tarife geçelim.

1. birinci vakit içinderda sütü ısıtıyoruz, kaynamayacak. Ilıktan bir tık sıcak olacak. Üzerine şeker, tuz, sıvı yağ ekleyip yoğurdu koyuyoruz.
  2. Yumurtaların 1 adedini sarısıyla koyuyoruz, oburlarının sarısını üzerine ayırıyoruz.
  3. Beyazlarını içine koyuyoruz güzelce karıştırıp üzerine unu ekleyip kabartma tozu ve mayayı ek edip yoğurmaya başlıyoruz.
  4. yavaşça toparlanacak katı bir hamur olmayacak ben elimi yağ ile çıkarıyorum ortasından ancak epeyce cıvık olmuyor kulak göğsü kıvamında diyelim.
  5. Tam 1 saat ağzı kapalı mayalanmaya bırakıyoruz, üzeri için gereçleri doğrayıp karıştırıyoruz bir tek kaşarı karıştırmadım geri kalan bütün gereçleri salata üzere karıştırdım ve domatesin suyunu döktüm.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  7. Elimizle yavaşça genişletiyoruz altına kaşar üzerine materyalleri ekleyip tekrar kaşar koyuyoruz kenarına yumurta sürüp isteğe bağlı olarak susam atıyoruz.
  8. 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz deneyeceklere afiyet olsun ????.
Pratik Pizzam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı