Salvatore Luongo Carabinieri'nin yeni genel komutanı

Abel

New member
General Luongo, Carabinieri'deki otuz yıllık deneyimini yanında getiriyor

İle ilgili 
Notizie.it editör ekibi 
Yayınlandığı tarih 12 Kasım 2024, 18.50

Carabinieri için yeni bir sayfa

Bakanlar Kurulu atamayı resmileştirdi Salvatore Luongo Teo Luzi'nin yerine Carabinieri'nin yeni genel komutanı olarak atandı. Bu seçim, kendisini mevcut bağlamda giderek daha karmaşık zorluklarla karşı karşıya bulan Birlik için önemli bir adımı temsil ediyor. Mevcut genel komutan yardımcısı Luongo, Carabinieri'nin İtalya'daki ve yurtdışındaki çalışmalarını daha da güçlendirmeyi vaat eden zengin bir deneyim ve beceri zenginliğini yanında getiriyor.

Başarılı bir kariyer

62 yıl önce Napoli'de doğan Luongo, kariyerine 1977 yılında, Napoli'deki Nunziatella'ya, Modena'daki Askeri Akademiye ve Roma'daki Carabinieri Uygulama Okuluna gitmesini sağlayan üst düzey bir eğitim kursunun ardından başladı. Kariyeri, müfreze komutanlığından Milano ve Roma Carabinieri eyalet komutanlığına kadar artan sorumluluk gerektiren rollerle doludur. Cumhurbaşkanının askeri asistanı olarak edindiği deneyim, kurumların kendisine duyduğu güvenin altını çiziyor.

Eğitim ve suçla mücadeleye bağlılık

Operasyonel rollerine ek olarak Luongo, eğitim ve araştırmaya da güçlü bir bağlılık göstermiştir. Adli tıbbın cezai yönleri ve dopingle mücadeleyle ilgilenen Roma IV Üniversitesi ile işbirliği yaptı. Ayrıca öğretmenlik pozisyonlarında bulunmuş ve inovasyon ve girişimcilik programlarına aktif olarak katılmıştır. Bu deneyimler onu yalnızca sahada değil, aynı zamanda kuvvet içinde yasallık kültürünü ve sürekli eğitimi teşvik etme konusunda da lider yapıyor.

Tanıma ve takdir

Kariyeri boyunca Luongo, İtalyan Cumhuriyeti Büyük Liyakat Memuru unvanı ve 2006'daki Campidoglio Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda övgü aldı. Bu ödüller onun topluma hizmet etme konusundaki kararlılığını ve kararlılığını gösteriyor. Başbakan Giorgia Meloni, Luongo'nun hem yurt içinde hem de yurt dışında takdir edilen ve saygı duyulan bir silahlı kuvvet olan Carabinieri'ye liderlik etme deneyiminin öneminin altını çizerek tebriklerini dile getirdi.