Saya Çöreği (Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
Saya Çöreği (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar???? saya çöreğini ben peynirli denemek istedim oklava olmadan zahmetsiz ve bir o kadarda pratik bir tanım???????? tel tel olan bu tarife bakmadan muhakkak geçmeyin derim????????.
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 50 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Saya Çöreği (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar???? saya çöreğini ben peynirli denemek istedim oklava olmadan zahmetsiz ve bir o kadarda pratik bir tanım???????? tel tel olan bu tarife bakmadan muhakkak geçmeyin derim????????.
- Uygun bir yoğurma kabına süt, yoğurt, kabartma tozu, tuzu alıp güzelce çırpalım. Bu hamurumuzun daha hoş karışmasını sağlayacaktır.
- hemen sonrasında 3 bardak unu yavaş yavaş ek edelim. Bu un kâfi gelecektir, hamurumuzun kıvamının yumuşak olması gerekmektedir.
- Diğer taraftan uygun bir tencerede tereyağımızı eritip içerisine sıvı yağı da ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu 5 eşit kesime bölerek bezeler hazırlayalım.
- Oluşturduğumuz bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve 2 – 3 kaşık kadar üzerine yağ dökerek her yerine gelecek biçimde sürelim. Bu süreci bütün bezelere yaparak bütün bezeleri üst üste yerleştirelim. En üst kata yağ sürmeyelim.
- Hamurumuzun üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 25 – 30 dakika bekletelim.
- Dinlenen hamurumuzu alıp ortadan kenarlara çekerek açalım. Gereğince yağlı olduğu için kolaylıkla açılacaktır.
- Açtığımız hamurun ortasına peynirli harcı dökelim ve hamuru 4 kenarından ortaya gerçek katlayarak kapayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine zıt çevirerek koyalım. ( kapadığımız kısım alta gelecek biçimde. )üzerine bir yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip sürelim.
- 200 derece öncesinden ısıttığımız fırında 20 – 25 dakika yani üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
- Deneyeceklere afiyet olsun????.