Tadına Doyulmayan Kat Kat Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese iyi günler youtube da tesadüfen gördüm evvel yapamam zannettim fakat harika oldu.
????????
.
Tadına Doyulmayan Kat Kat Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya yaş yada kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın beyazı sarısı üstüne
- Tereyağ
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese iyi günler youtube da tesadüfen gördüm evvel yapamam zannettim fakat harika oldu.
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım un hariç başka materyalleri sırasıyla karıştıralım en son unu ekleyelim markasına göre bardak ölçüsü değişebilir.
- Kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim kıvam aldıkça hamur elimizi bırakacaktır.
- Mayalanması için bekleyelim bu ortada tereyağını tavada eritelim.
- Mayası gelen hamurumuzdan 10 adet beze elde edelim pasta tabağı büyüklüğünde açıp üstünü güzelce yağlayalım.
- Diğer bezeler ortasında tıpkı süreci yapalım yağladıkça üst üste koyalım
- En sonunda 10 kat hamur elde edeceğiz en üst katıda güzelce yağlayalım ve hamurumuzu kenarlarından katlayarak rulo yapalım yarım saat hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz biraz daha kabaracaktır 2 parmak genişliğinde dilim dilim keselim hamurumuzu.
- Kestiğimiz modüllerin üstüne elimizle bastırarak genişletelim 2 ye bölüp kare halinde keselim
- Hamurumuzu karşıt çevirip zarf biçiminde katlayalım her kestiğimiz dilimden 2 poğaça elde edeceğiz.
- Kestiğimiz hamurlar bitene kadar birebir süreci yenidenlayalım.
- 20-30 içinde bardağımızın büyüklüğüne bakılırsa poğaça elde edeceğiz üzerlerine sütle karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp 10 dakika daha tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirelim ben içerisine peynir yada iç gereç kullanmadım dilerseniz siz kullanabilirsiniz.
Tadına Doyulmayan Kat Kat Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı