“Tarihi birlikte geleceğe taşıyalım”

Abel

New member
Başbakan Giorgia Meloni, Roma’nın Expo 2030 adaylığını desteklemek için Paris’teki Bie meclisinde konuştu.

İle ilgili Marianna Hoş Yayınlanan 20 Haziran 2023

Roma: birlikte tarih ve ilerleme. Konsey Başkanı Giorgia Meloni Bie toplantısında konuştu (Bureau International des Expositions) olarak İtalyan başkentinin adaylığını desteklemek için Paris’te Expo 2030 sitesi.

Pavyonlar ulusların emrinde kalacaktı.

Başbakan, Paris’teki konuşmasını “Tarihin ritmiyle atan, kadim bir kalbe sahip bir şehir” diyerek noktaladı. İşte bir alıntı:

«Burada olmaktan onur duyuyorum, Expo 2030 için Roma’nın adaylığına yürekten inanıyoruz. Bu benim için zor ve heyecan verici bir görev. umarım seni ikna edebilirim. Fuarımıza mümkün olan en geniş katılım için ekonomik açıdan da eşit fırsatları garanti etmek için harekete geçmeye hazırız. Roma Fuarı altı aydan sonra bitmeyecek maruz kalma: ben pavyonlar kalacaktı kendi temsiliyetlerini sürdürmelerine, araştırma ve teknoloji merkezleri kurmalarına ve bir diyalog penceresini korumalarına izin vermesini talep eden tüm uluslara açıktır”.
“Tarihi birlikte geleceğe taşıyalım”

İtalya’daki Expo, bir seyahatin ilk (çok uzun) adımı olacaktır. uluslararası toplum için ilerlemeMeloni, “binyıl hedeflerimize ulaşılabileceğini, bunların sadece kelimelerden ibaret olmadığını ve insanlar ile çevreleri arasındaki ilişkinin gerçekten birlikte çalışarak geliştirilebileceğini göstermek için” dedi. Öte yandan, Roma orada mükemmel evrensel şehir“sürekli kendini yenileyerek” yaşamış ve yaşamaya devam eden tarihin ilk megalopolisi.