Tavada Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (7/8 bardak)
- Kıyma
- 2-3 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 6-7 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (ara orta iç harcına su ekleyin, kolay sürülür, hamurun her yerine yayılır)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- İsot
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Süt, su ve yağı bir kaba alıp üzerine un ve tuz ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz .
- Hamuru yoğurduktan daha sonra bir 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğan sarımsak ve bütün materyalleri robottan geçiriyoruz.
- Kıyma ile birleştirip karıştırıyoruz.
- Üzerine son olarak salçaları, yağı ve baharatları ekliyoruz ,damak zevkinize göre.
- 1 su bardağı yazdım lakin siz kıvamına göre ekleyin yada azaltın biraz sulu bir iç olması lazım.
- Hamuru tezgaha alıp küçük bezeler elde edelim. Ben 25 adet beze çıkardım. Siz tavanızın büyüklüğüne yahut küçüklüğüne bakılırsa ayarlayıp daha az ya da daha fazla yapabilirsiniz.
- Bezeleri unlayıp açalım, tavaları ısıtalım, hamuru tavaya alıp iç harcını tavanın üzerinde ekleyelim.
- Kısık ateşte kapağı kapalı 1-2 dakika pişirelim çabucak sonrasında kapağı açıp birkaç dakikada o denli pişirelim.
- Altı tam kızarmayacak yoksa epey kuru kıtır kıtır bir lahmacun olur, o yüzden yavaşça kızarınca ocaktan alın.
- Aksi düz biçimde, yaptıkça içleri birbirine gelecek biçimde pişirip kapattım hem soğumasın hemde o ısıyla pişmeye devam etsin diye.
- Üzerine de bir bez örtün pişenler soğuyup kurumasın ve yumuşak kalsın diye. Afiyet olsun.