Tavada Tam Ölçülü Lahmacun

Bakec

New member
Tavada Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

• 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (7/8 bardak)
İç harcı için;

• Kıyma
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (ara orta iç harcına su ekleyin, kolay sürülür, hamurun her yerine yayılır)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsot
Tavada Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Süt, su ve yağı bir kaba alıp üzerine un ve tuz ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz .
  3. Hamuru yoğurduktan daha sonra bir 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
  5. Soğan sarımsak ve bütün materyalleri robottan geçiriyoruz.
  6. Kıyma ile birleştirip karıştırıyoruz.
  7. Üzerine son olarak salçaları, yağı ve baharatları ekliyoruz ,damak zevkinize göre.
  8. 1 su bardağı yazdım lakin siz kıvamına göre ekleyin yada azaltın biraz sulu bir iç olması lazım.
  9. Hamuru tezgaha alıp küçük bezeler elde edelim. Ben 25 adet beze çıkardım. Siz tavanızın büyüklüğüne yahut küçüklüğüne bakılırsa ayarlayıp daha az ya da daha fazla yapabilirsiniz.
  10. Bezeleri unlayıp açalım, tavaları ısıtalım, hamuru tavaya alıp iç harcını tavanın üzerinde ekleyelim.
  11. Kısık ateşte kapağı kapalı 1-2 dakika pişirelim çabucak sonrasında kapağı açıp birkaç dakikada o denli pişirelim.
  12. Altı tam kızarmayacak yoksa epey kuru kıtır kıtır bir lahmacun olur, o yüzden yavaşça kızarınca ocaktan alın.
  13. Aksi düz biçimde, yaptıkça içleri birbirine gelecek biçimde pişirip kapattım hem soğumasın hemde o ısıyla pişmeye devam etsin diye.
  14. Üzerine de bir bez örtün pişenler soğuyup kurumasın ve yumuşak kalsın diye. Afiyet olsun.