Tavuklu Çarkıfelek Çöreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığına yakın tuz
- 5-5,5 su bardağı kadar un (esasen hamuru şekillendirme ve açma esnasında da un serptiğimizden hamurumuzun sert olmaması için unu denetimli eklemek gerekiyor. Yoğurma sonunda yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur olmalı)
- 3 adet orta uzunluk tavuk göğsü
- 1 adet büyük uzunluk domates (ben kullanmadım zevkinize bakılırsa ekleyebilirsiniz)
- 1 adet kapya biber (ben eklemedim zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz)
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Susam
- Çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Yağımızla bir arada bütün malzemeyi soteleyelim. Güzelce kavurduktan ve suyunu düzgünce çektikten daha sonra altını kapatalım tencerenin kapağı kapalı olacak biçimde soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için sıvılar evvela olmak üzere karıştırmaya başlayalım. Un hariç tüm gereç karıştıktan daha sonra en son un eklemesini yapalım. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakalım.
- Hamur hazır olunca oklavamızla ve un serperek açıp biçimde görüldüğü üzere keselim ve yağlı kağıt üzerinde olacak biçimde üçgen metotları birleştirelim. Ortaya yanlışsız hamuru uygunca yayalım ve o alana tavuk iç harcımızı güzelce yerleştirelim.
- daha sonrasında tek tek alta gerçek birleştirecek biçimde kapatalım hamur köşelerimizi.
- Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve susamla çörek otu serpiştirelim.
- Yağlı kağıt üzerinde yapmak hayli değerli. Tepsiye geçirirken halin bozulma ihtimali ortadan kalkıyor bu biçimdelikle.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Her fırın farklı olduğu için denetimli pişirmekte yarar var alt ve üst kızarana kadar pişirmek kafidir. Sıcak servis yapın tadı enfess oluyor. Şimdiden afiyet olsun .