Tim Mälzer, Denise Wachter'la birlikte “Fiete Gastro” podcast'inde

Ayden

Global Mod
Global Mod
Podcast “Fiete Gastro”
Tim Mälzer'in sonunda bir yıldızı var ve şunu açıkça belirtiyor: “Ben bir feministim”

Gurme editörü Denise Wachter, Tim Mälzers (sağda) ve Sebastian Mergets (solda) podcast'i “Fiete Gastro”ya konuk oluyor

© Fiete Gastro

Denise Wachter

tarafından Denise Snieguolė Wachter

9 Mayıs 2024 11:45
2 dakika

Genuss editörü Denise Wachter, Tim Mälzer ile on yıl boyunca röportaj yaptı. Şimdi o ve yardımcı sunucusu Sebastian Merget durumu tersine çeviriyor ve ona sorular soruyor. “Fiete Gastro”nun son bölümü medyanın gücü, Litvanya mutfağı ve yıldızlı restoranlardaki sistemik sorun hakkında.

Tim Mälzer'in de artık bir yıldızı var; en azından yemek pişirme podcast'i “Fiete Gastro”daki konuk koleksiyonunda. Bu bölümde Tim Mälzer, misafirine yani bana hazırladığım yemekleri tattırmak zorunda.

Litvanya yemeği var: pembe çorba, pek çok özel karaktere sahip, telaffuz edilemeyen Šaltibarščiai (Schaltibarschtschäi olarak telaffuz edilir) adını taşıyan soğuk pancar çorbası. Basitlik adına, burada buna pembe çorba diyoruz çünkü rengi açıkça belli oluyor. Bol sarımsaklı, derin yağda kızartılmış ekşi mayalı ekmek ve rendelenmiş Emmental peyniri, yumurta ve mayonezli peynir salatası. Mälzer bundan gerçekten hoşlanıyor. Ayrıca hangi yöne, yani Doğu Avrupa'ya doğru gittiğini de hemen biliyor. Ve bunu kimin bu kadar asil bir şekilde pişirdiğine dair birkaç ipucu ile.

Tim Mälzer durumu tersine çevirdi

On yıl boyunca Tim Mälzer'le çeşitli konularda röportaj yaptım: Restoranındaki bir şnitzelin maliyetinin nasıl oluştuğunu, catering endüstrisindeki cinsiyetçiliği ve bunun nasıl giderilebileceğini ve hiç bilmediğiniz bir yemeğin nasıl analiz edileceğini konuştuk. daha önce yemişti. Şimdi TV şefi ve yardımcı sunucu Sebastian Merget durumu tersine çeviriyor ve bana şu soruları soruyor: Tim Mälzer ile röportajınıza nasıl hazırlanıyorsunuz? Restoran eleştirileri söz konusu olduğunda medyanın yıkıcı bir gücü yok mu? Peki neden en iyi restoranlarda bu kadar az kadın var?

Tim Mälzer'in kafası pembe bir perdenin ardından görünüyor

röportaj

gastronomi
“Şinitzel bana 21,60 avroya mal oldu. Hala 2,40 avro kârım var.”

28 Haziran 2023

TV şefi ayrıca podcast bölümünde sessiz bir ton kullanıyor. Aslında feminist olduğunu ama buna kimsenin inanmadığını ve bazen bunu yüksek sesle söylemeye cesaret edemediğini söylüyor. Mälzer “Ben bir feministim” diyor. “Ama aynı zamanda dilime uyum sağlamayı da öğrenmem gerekiyordu.” İçinde yıldız– Bir keresinde verdiği röportajda şöyle demişti: “Geçmişte komik olması gereken bu kısa sözler bugün artık dudaklarımdan çıkmıyor çünkü çok daha düşünceli biri oldum. Kimsenin benden rahatsız olmasını istemiyorum. Ama ben Gürültücü biri olduğum için bunu her zaman engelleyemiyorum.”

Çok az kadın: Yıldız restoranların sorunu

Genuss editörü Denise Wachter, Tim Mälzer ve Sebastian Merget ile OMR podcast stüdyosunda iki buçuk saat boyunca oturdu

Genuss editörü Denise Wachter, Tim Mälzer ve Sebastian Merget ile OMR podcast stüdyosunda iki buçuk saat boyunca oturdu

© Fiete Gastro

Ayrıca yıldız restoranlarda lider pozisyonlarda neden bu kadar az kadının çalıştığından da bahsediyoruz. Mälzer'i daha önce İsviçreli şef Elif Oskan'la yaptığı podcast'te yaptığı bir açıklamayla karşı karşıya getiriyorum. Kadınların yıldız restoranlara sırtlarını dönüp pastanelerde saklanmalarını aptalca bulduğunu söyledi. Bu ifadenin saçma olduğunu düşünüyorum ve yıldız gastronomisinin, kadınların bu alanda yer almasını zorlaştıran ataerkil bir sisteme dayandığına dikkat çekiyorum. Mälzer, Merget ve ben ortak bir fikir birliğine varabilecek miyiz?

Podcast'in tamamını Audio Now'dan ve Spotify ya da iTunes gibi tüm yaygın podcast platformlarından dinleyebilirsiniz!

Şeffaflık notu: Audio Now gibi yıldız da Sağdan sola Almanya

#Konular