Tıp ve Cerrahide Reform Erişim Derecesi Dersleri

Abel

New member
Yeni yasa, tıp ve diş hekimliği kursları için kabul testlerini ortadan kaldırıyor

İle ilgili 
Editoryal personel haberleri.it 
Yayınladı 12 Mart 2025, 14:05

Derece kurslarına erişim için tarihi bir dönüm noktası

Son zamanlarda İtalyan akademik panoramasında epochal bir değişikliği temsil ediyor. 149 oyla ve 63'e karşı, yasa, yıllardır birçok hevesli doktor için bir engel temsil eden geleneksel kabul sınavını ortadan kaldırıyor. Bu değişiklik sadece kayıt sürecini basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla sayıda öğrenciye yeni fırsatlar sunar.

Ücretsiz Kayıt ve Semestre Sonrası Seçim

Yeni yasa ile, tıp, diş hekimliği ve veterinerinin ilk yılına kayıt, kabul testlerini geçmeye gerek kalmadan tamamen özgür olacaktır. Bu değişiklik, derece derslerine daha adil ve kapsayıcı erişim sağlamayı ve tüm öğrencilerin istenen akademik yolu üstlenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte, öğrencilerin seçimi bir dizi sınavdan sonra ilk yarının sonunda gerçekleşecek ve böylece öğrencilerin gerçek becerilerine ve hazırlıklarına dayanan bir değerlendirme sistemi oluşturacaktır.

Bakan Bernini'nin beyanları

Üniversite ve Araştırma Bakanı Anna Maria Bernini, reformun onayını coşkuyla yorumladı ve “Sonunda kapalı sayıyı aşıyoruz”. Bu ifade, sadece yüksek öğrenime erişimi kolaylaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlık sektöründeki profesyonellerin eksikliğinin çözülmesine yardımcı olabilecek bir değişikliğin öneminin altını çizmektedir. Reform, eğitim sistemini işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uyarlamak ve gelecekteki zorluklarla karşılaşmak için yeterli sayıda doktor ve uzmanın kurulmasını sağlamak için gerekli bir adım olarak görülmektedir.

Tıbbi eğitimin geleceği için çıkarımlar

Bu reformun İtalya'daki tıbbi eğitim üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Kabul testlerinin ortadan kaldırılmasıyla, tıp ve ameliyat derecelerine kayıtlı öğrenci sayısında bir artış bekleniyor. Bununla birlikte, eğitimin kalite standartlarının tehlikeye atılmamasını sağlamak için SEMESTRE sonrası seçimin uygulanmasını dikkatlice izlemek önemli olacaktır. Zorluk, erişim ve kalite arasında bir denge sağlamak olacaktır, böylece öğrenciler tıp mesleğinin karmaşıklıklarıyla yüzleşmek için yeterli hazırlık alabilirler.