Tüketici Tavsiye Merkezi Dolandırıcılık Dikişleri Uyarıyor: Erotik Yardım Hattında Rip-Off

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Neye dikkat etmelisin

Erotik Yardım Hattı ile Yatırma: Yeni Dolandırıcılık Dikişlerinin Uyarısı

02/20/2025 – 14:06Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 194312985

Resmi büyütmek

Hatırlatma: Yanlış faturaları tanımak için yazım hatalarına dikkat edin. (Kaynak: imago/zoonar.com/stok fotoğraf mg/imago)

Tüketici Tavsiye Merkezi, sahte telefon seks faturalarına sahip yeni bir dolandırıcılık dikişine uyuyor. Dolandırıcılar posta ve dijital kanallar aracılığıyla sözde saygın taleplerle çekilir.

Telefon seks yardım hattının kullanıldığı iddia edilen bir fatura aldınız mı? Ya da belki bir hatırlatma? O zaman bu, Schleswig-Holstein (VZSH) Tüketici Merkezi'nin şu anda uyarı verdiği yeni bir soygun yöntemi olabilir.

Faturalar ve hatırlatıcılar Post tarafından ve SMS veya WhatsApp aracılığıyla gönderilir. İlk bakışta, bu talepler ciddi görünüyor. Tüketici savunucuları, iddia edilen çağrının telefon numarası, tarihi ve saati Telefonsex yardım hattında listelenmiştir.

Dolandırıcılar yanlış faturaları ve hatırlatmaları için farklı isimler kullandığından, VZSH tüm soygun yöntemini uyarır. “Yetişkinler için Servis”, “Telefon Alıştırma” veya “Özel Cinsel Gereksinimler Hizmeti” gibi floscles genellikle çağrı mektubunda kullanılır.

İzole edilmiş resmi hatalar çarpıcı. Ve bunlar, ceza makinelerini tanımak için etkilenenlerden yararlanabilir. Uyarı, eksik gönderen adresidir. Bazen alıcının adı daha eksiktir veya sadece “sevgili) telefon bağlantısı sahibiyle ele alınır. Şirketin gönderen adresi genellikle eksiktir. Tüm bu endikasyonlar, suçluların birçok insanı çok az çaba ile ödemeye taşımasıyla ilgili olduğuna dair göstergelerdir. VZSH tahminleri.

Fatura tutarı genellikle 90 Euro – artı hatırlatma ücretleri, varsayılan maliyetler veya ek para miktarıdır. Böylece, talep 500 Euro'ya kadar olabilir. Bu para daha sonra Çek Cumhuriyeti'ndeki bir posta kutusuna veya bir Çek hesabına transfer olarak aktarılmalıdır.

Suçluların ortaya çıktığı addan ve konuya ne kadar utanç verici hissettiğinizden bağımsız olarak: Kendinizi korkutulmasına izin vermeyin ve faturayı ödemeyin. “Önemli: Telefon görüşmeniz yoksa, ödemek zorunda değilsiniz. Numara seçildiyse, hemen tekrar hazır veya sadece posta kutusuna ulaşıldı.”

Çünkü fatura tutarını korku veya endişeden gönderdiyseniz, paranızı iade edemez veya talep edemezsiniz. Sonra kayboldu.

Schleswig-Holstein Tüketici Merkezi, web sitesinde çarpıcı şirket isimlerinin bir listesine sahiptir.

Liste tam olduğunu iddia etmiyor.