Un Çorbası

bencede

New member
Un Çorbası Tanımı İçin Gereçler

İçindeki parçacıklar için:

• 1 yumurta
  • Alabildiği kadar un
Haşlamak için:

• 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir, ben et suyu da kulandım tavuk suyuda hoş olur
  • Tuz
Salçalı sosu için

• 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı biber (eğer acı seviyorsanız pul biber de olabilir)
Un Çorbası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

Farklı bir çorba tanımıyla geldim hiiiiç zahmetli değil çabucak hazırlanabilir. Asla yumurta kokmuyor güya tazecik konut imali erişteli makarnalı üzere düşünün.

1. birinci vakit içinderda yumurtamızı geniş bir kaba alarak çırpıyoruz. Unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur sert bir hamur olacak ve elimize yapışmayacak. Kurabiye hamurundan biraz sert düşünün.
  2. Tenceremize suyu ve var ise et suyunu alıp kaynamaya bırakıyoruz ve tuz ekliyoruz.
  3. Hamurumuzu rendeleyerek görünen hali veriyoruz. Biraz rendeleyip kaynayan suya atın biraz karıştırın ondan sonrasında biraz daha rendelediğiniz hamurdan ek edin. Hamuru 3-4 kesimde suya ek edin ki yapışmasın.
  4. Bir tavada yağlarınınızı eritip salçayı ek edip salçayı kavuruyoruz çabucak sonrasında nane ve kırmızı biberi ek edip karıştırıyoruz.
  5. Salçalı sosumuzu 5 dakikadır kaynayan suyumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  6. bu türlü de bi 15-20 dk kaynatabilirsiniz.
  7. Suyu hamurunuzun ölçüsüne bakılırsa değişebilir hamurun miktarıda yumurtanızın büyüklüğüne bakılırsa değişebilir…suyu çorbanın kıvamına bakılırsa ayarlarsınız ben limonuda yakıştırdım bu çorbaya dilerseniz servis ederken az limon suyu ek edebilirsiniz.