Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı İçin Gereçler
Kreması için;
Not EkleTanımı Yazdır
Selam arkadaşlar ben epey sıkıntı tanımlarda hazırlıyorum ancak herkes üzere kolayı seviyorum bugünde epeyce kolay ve tadıda bir o kadar hoş bir tanımım var
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 1 paket krema (200ml)
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket halley
- 1 paket petibör bisküvi
- 200g çilek (15-16 tane)
- 2 büyük muz
- 200g vişne
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 bu bardağı vişne
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
Selam arkadaşlar ben epey sıkıntı tanımlarda hazırlıyorum ancak herkes üzere kolayı seviyorum bugünde epeyce kolay ve tadıda bir o kadar hoş bir tanımım var
- Evvel krem şantiyi krema ve sütle kıvam alana kadar yani 5 dakika kadar mikserle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bu ortada halleyleri, muzu, çileği doğruyoruz, vişnelerin çekirdeğini çıkarıyoruz bisküvileride elimizle irice kırıyoruz.
- Bütün malzemeyi çırptığımız krem şantiye katıp karıştırıyoruz. Bir kek kalıbının içine streç serip hazırladığımız karışımı içerisine bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sonraki gün vişne sosu için vişnenin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım içine şeker ve suyunu ek edip 5-10 dk yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Çabucak blenderden pürüzsüz olana kadar çekiyoruz. Nişastayı iki kaşık su ile açıp sosa ek ediyoruz kaynayana kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz, orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
- Soğuyan sosu bir buzdolabı poşetine doldurup alt köşesinden makasla minicik kesiyoruz (kürdan genişliğinde).
- Dünden dolaba kaldırdığımız parfeyi çıkarıp uygun bir servis tabağına aksi çeviriyoruz ve üzerini poşetteki sosla süslüyoruz afiyet olsun????.