WhatsApp güncellemesi: Telefonunuz hala destekleniyor mu?

Bilgin

Global Mod
Global Mod

WhatsApp ekim ayında büyük bir güncelleme alıyor. Eski akıllı telefonların sahipleri artık sohbet hizmetini kullanamayacak. Hangi cihazlar etkileniyor?

Eski telefonlar için WhatsApp artık yok: Şirket bloguna göre, 24 Ekim’den itibaren mesajlaşma uygulamasının geliştiricileri eski cep telefonları tarafından desteklenmeyecek yeni bir sürüm yayınlayacak.

Bu özellikle Google’ın mobil işletim sistemi Android 4.1 ve daha eski sürümlerini çalıştıran akıllı telefonları etkiler. WhatsApp geliştiricileri, “24 Ekim 2023 itibarıyla yalnızca Android işletim sistemi sürüm 5.0 ve üzeri desteklenecektir” diye yazıyor.

Sebebi: “Cihazlar ve yazılımlar sık sık değiştiği için hangi işletim sistemlerini desteklediğimizi düzenli olarak kontrol edip güncellemeler yapıyoruz.” Her yıl “hangi cihazların ve yazılımların en eski olduğunu ve hala en az sayıda kişi tarafından kullanıldığını” kontrol ediyoruz.

Kullanıcılara bir güncelleme hakkında “birkaç kez” hatırlatma yapılır

WhatsApp geliştiricileri, eski cep telefonlarında Messenger desteğini bırakmadan önce kullanıcıları bilgilendirdiklerini söylüyor. Yükseltme yapmalarının “birkaç kez” hatırlatıldığını yazıyorlar.

Desteğin kesilmesi, WhatsApp’ın artık cihazlarda çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Cep telefonları artık güvenlik açıklarını kapatan güncellemeleri almıyor. Ayrıca yeni hesapların oluşturulması ve hesapların doğrulanması artık mümkün olmayacaktır.

Ancak iPhone sahipleri için Ekim ayında hiçbir şey değişmeyecek. WhatsApp, iOS 12 ve daha yenisine sahip Apple akıllı telefonlarda desteklenmeye devam ediyor. Messenger aynı zamanda KaiOS 2.5.0 mobil işletim sistemi üzerinde de çalışıyor.

İşletim sistemi nasıl kontrol edilir

Kullanıcılar, cihazlarının WhatsApp’ın yazılım gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını ve gerekirse bir sistem güncellemesinin olup olmadığını kontrol etmelidir.

Android sürümünüzü kontrol etmek için cihazın Ayarlarını açın ve Sistem veya “Cihaz Bilgileri”ni seçin. Android sürümünüzü “Yazılım bilgisi” veya “(Sistem) güncellemesi” altında bulabilirsiniz.

Alternatif olarak, “Ayarlar” arama penceresine “Android” yazıp burada istediğiniz seçeneği de belirleyebilirsiniz. Sürüm numarası en az 5.0 olmalıdır – en son Android sürümü 13 numaradır.