Yargıçlara göre Borsellino, onu öldüren sadece mafya değildi.

Abel

New member
Paolo Borsellino’nun ölümünün otuz birinci yıl dönümünde, mafya ve dış örgütler arasındaki ilişki konusunda eşi Agnese’ye duyduğu güveni anıyoruz.

İle ilgili Marianna Hoş Yayınlanan 19 Temmuz 2023

19 Temmuz 1992 – 19 Temmuz 2023 Cosa Nostra’nın uçurumları arasında sadece organize suç yok. «Mafya beni maddi olarak öldürecek ama beni öldürtecek olanlar başkaları olacak. Başkaları izin verdiğinde mafya beni öldürecek” dedi. Paolo Borsellino karısı Agnes’e. Ancak yargıcın sözlerinin arkasında ayrıntılı olarak ne var? Onu otuz birinci günde görelim ölüm yıldönümü.

Gerçeklerin karmaşık bir yeniden inşası

Aynı hakimler açıkladı Via d’Amelio katliamı “İtalya tarihindeki en büyük yanlış yönlendirme” olarak, “diğer öznelerin (deyim yerindeyse – Cosa nostra’ya yabancı) ahlaki ve maddi katılımının gölgesindeki bir hikaye, ed)”: yargıcın öldürülmesiyle ilgilenen gerçek güç grupları vardı. 12 Temmuz 2022 tarihli yanlış yönlendirmeye ilişkin kararda, Caltanissetta yargıçları iki polis müfettişini görevlendirdi. Mario Bo Ve Fabrizio Matteiyardım ve yataklık etmekle suçlandı ve üçüncü kişi beraat etti michael ribaudo: Üçü, Falcone ve Borsellino katliamlarını araştıran Arnaldo La Barbera liderliğindeki ekibin parçasıydı. Aynı ajanlar, sahte pentito Vincenzo Scarantino’nun hikayesini ortaya atarak, onu tamamen uydurma suçlamalarda bulunmaya yöneltti. Müebbet hapis cezasına çarptırılan yedi kişi, (gerçek) pentito Gaspare Spatuzza katliamın tamamen farklı bir senaryosunu yeniden oluşturduğunda temize çıktı.

gizli gerçekler

Gizli servislerin gölgesi, soruşturmanın çeşitli noktalarında ışığı kapattı. Saldırı mahalline ilk ulaşan ve Borsellino’nun araştırmalarıyla ilgili notlar içeren kırmızı bir günlük tuttuğu çantaya ulaşan ilk kişiler arasında, 007 onu yok etti o ajanda (asla bulunamadı) ve onunla birlikte içinde yazılı olan gizli gerçek. Gizli servislerin bu olaya en ufak bir müdahalede bulunmaması gerekirdi, ama görünüşe göre müdahaleleri hem vali hem de vali tarafından onaylandı. arnaldo barbera Caltanissetta savcısından daha John Tinebra. İkisi de öldü. «Kurumlara ait birçok öznenin genelleştirilmiş amnezisi arasında […] ve objektif bulgularla ve açıklanamayan mantıksal tutarsızlıklarla açıkça reddedilen tanıklık ifadeleri, ön değerlendirme, çeşitli açıklayıcı kaynaklardan dikilen suskunluk perdesinden kaynaklanan kaçınılmaz sınırları göz ardı ediyor» yargıçlar onaylıyor. Otuz bir yıl sonra: kararan uçurumda hâlâ dış sorumluluklar gizli. Ve diğerleri”? Onlara ne oldu?